Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Egyesületünk nevében Bereznai Csaba, Tatabánya alpolgármestere az Önkéntesség Világnapján nyitott ablakot az Ádventi téren.

Az Újvárosi Közösségek karácsonyi műsora mellett Bereznai Csaba mondott ünnepi beszédet az Árpád téren berendezett Adventi vásárra látogatók előtt, és nyitotta ki az újabb, hatodik Adventi ablakot.


Az alpolgármester úgy fogalmazott, az ünnep közeledtével fontos, hogy összefogjunk, és együtt tegyünk valami jót szeretteinkért, közösségünkért. Az adventi ablaknyitás előtt fellépő újvárosi közösségek is egymást segítve, összefogva munkálkodnak az év minden napján – hallhattuk Bereznai Csabától. Az este folyamán az újvárosi közösségek megmutathatták, hogy bennük mennyi érték lakozik. Az adventi műsorban részt vettek a KPVDSZ Művelődési Házban működő csoportok, körök, a Thália Alapfokú Művészeti Iskola, a Kereskedelmi, Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközép- és Szakiskola, a Szent Margit Katolikus Általános Iskola és a Móra Ferenc Általános Iskola tanulói, a Bázis Gyermek- és Ifjúsági Egyesület képviselői, a Micimackó Óvoda apróságai és az Újvárosi Segítő Szolgálat munkatársai.

Forrás: tatabanya.hu


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Jót tenni csak azok tudnak, akik békében élnek önmagukkal, hisz ők a szeretet megélésével képesek másoknak is segíteni - ezért is kell megbecsülnünk az önkéntes jótevőket – fogalmazott köszöntőjében Bencsik János országgyűlési képviselő a 2014-es év Önkéntes díjainak átadóján. Az elismeréseket az idei évben Lentulai Mária, a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány Adventi Ablaknyitogató programjának szervezői, a KPVDSZ Nyugdíjas Klubjának önkéntes csapata és a Becton Dickinson képviselője vette át a Városháza dísztermében.

kép1
Aki kötelességén túl jót tesz, önmagából adja a legtöbbet másoknak: erről a lelki szépségről és erőről szól az önkéntes nap – hangsúlyozta köszöntőjében Bencsik János. Az országgyűlési képviselő úgy fogalmazott: a közjó biztosítása elsősorban az állam feladata, mely anyagi érdekek mentén jön létre, de az érzelmi kötődés tudja egyben tartani. – Az életet a szeretet mozgatja, az önkéntesség pedig abból a belső rendből táplálkozik, melynek alapja a lelki szépség – fogalmazott Bencsik János, kiemelve: az önkéntesek arra tanítanak minket, hogy jobb adni, értéket létrehozni, mint elvenni, elpusztítani.
A köszöntőt követően Smudla Kata, a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület elnöke mutatta be a díjazottakat. Az Év Önkéntese díjat a tatai Lentulai Mária nyerte el, aki kiemelkedő önkéntes munkát végez a Fiatal Utazók Klubja valamint a Tata és Térsége Civil Társulás alapítójaként, míg az Év Önkéntes Programja a Mosolygós Gyermekekért Alapítvány városivá nőtt rendezvénye, az Ádventi Ablaknyitogató lett. A KPVDSZ Nyugdíjas Klubjának önkéntes csapata egy bemutatkozó videóban foglalta össze tevékenységét, amelyet végignézve kétségtelenül kiérdemelték az Év Önkéntes Szervezete díjat, míg az Év Jótevője elismerést a Becton Dickinson vállalat nevében Sas Andrea HR-igazgató vette át a térség nonprofit szervezeteinek, oktatási intézményeinek támogatása, a dolgozók önkéntes munkája elismeréseként.
kép2
A díjakat dr. Kancz Csaba kormánymegbízott, Bencsik János országgyűlési képviselő, dr. Beró Henrietta tatai és Bereznai Csaba tatabánya alpolgármester adta át. Smudla Kata, a Bázis elnöke köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik egész évben szabadidejüket, tehetségüket és lehetőségeiket állítják nemes célok szolgálatába, örömet szerezve mindazok számára, akik az önkéntesség révén jó szóhoz, adományhoz, segítséghez jutottak. Az ünnepséget Molnár Tamás képviselő és gyermekei éneke, valamint Szabó Emília, a Jászai Mari Színház művészének rövid produkciói színesítették.

Forrás: tatabánya.hu

 

24óra

kép nagyítása


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

2014. december 8-án nyílt az egyesületünk által meghirdetett Betlehemi jászolkiállítás Tatabányán a Kormányhivatalban. A helyszínen és itt, a facebookon is várjuk a közönségszavazatokat! Eredményhirdetés 2014. december 21-én, vasárnap 16 órakor az Árpád téren, az Ádventi Ablaknyitogatón!
A voksolók között is sorsolunk!


A képek megtekintése a tovább felíratva kattintva érhető el!

Betlehemi Jászol kiállítás
01-Szent Erzsébet Óvoda Margaréta csoport
02-Hajléktalanok Nappali Melegedője
03-ESZI Alsógallai Segítő Szolgálat
04-Micimackó Óvoda Zsebibaba csoport
05-Szent Erzsébet Óvoda Napocska csoport
06-Jókai Mór Óvoda Kisvakond csoport
07-Erőműi Lakótelepi Vöröskeresztes Nyugdíjas Klub
08-Horváth Zoltán
09-Tatabánya Egyesített Bölcsödék Csőrike csoport
10-Jókai Mór Óvoda, Csibészke csoport
11-Nagyné Homoki Zsuzsanna
12-Horváth István-5
13-Horváth István-2
14-Horváth István
15-Horváth István-3
16-Horváth István-6
17-Bordács Imréné
18-Horváth István-4
19-Dózsakerti Bölcsöde
20-Szomor Ferencné
21-Víg Lajosné
22-Családok Átmeneti Otthona
23-Maschek Botond
24-Horváth Ágnes
Poll Maker


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

A Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület és az Esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány folytatja közös előadássorozatát, mely a szeretetnyelvek tükrében jár körül különböző témákat.

2015. január 20-án, kedden 17.00 órától az időhöz való viszonyulásunkat vitatjuk meg, igyekszünk minél több kérdést a témával kapcsolatosan megvitatni, tanácsokat, ötleteket adni és kapni az interaktív előadás során. Az előadó ismét Lukács Anikó lesz a szokásos helyszínen, Tatabányán a BázisPontban!

Örülünk, ha időt szakít ránk! Várunk szeretettel minden érdeklődőt!

idő

 

Meghívó letöltése


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

ÚJ NYITVA TARTÁS A BÁZISPONTBAN!

 

2015. Januárjától az alábbi nyitva tartással várjuk partnereinket, ügyfeleinket:

Hétfő – Csütörtök : 08.00 – 16.00

Péntek: 10.00 – 18.00

Péntekenként 16.00 órától Társasjátékklubunkba várunk minden kedves érdeklődő kicsit és nagyot 9 – 99 éves korig!


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

 Abból a felismerésből kiindulva, hogy emberi világunk nem feltétlenül csak a pénz vezetésével kell működjön, hogy boldogulni lehet a pénzért történő harcok és  könyöklések nélkül is,

a székelyudvarhelyi Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért egy olyan elképzelés elindítását és kifejlesztését kezdeményezte az udvarhelyszéki közösségek körében, amely által az emberek pénzkifizetés nélkül is kielégíthetnék mindennapos és különleges igényeiket. Ahol a pénzért való versengést a baráti együttműködés, a pénzen alapuló adás-vételt annak az Időnek az Adása és Kapása váltja fel, amely alatt szolgáltatásokak/munkákat biztosítunk valakinek, így kölcsönösen megsegítjük egymást.

További érdekességek:

idobank.ro/hu

időbank


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

kommunikáció

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, várjuk szeretettel 2015. március 16-én, hétfőn 17.00 órakor a BázisPontba! /2800 Tatabánya, Kós.K.u.2./

A részvétel ingyenes, ám regisztrációhoz kötött, melyet kérünk legkésőbb 2015.március 13. (péntek) 16.00 óráig jelezni a 06/34/787-242-es telefonszámon, vagy az info@bazispont.hu e-mail címen.

- meghívó letöltése


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

A Bázis Egyesület is részt vett a II. Tatabányai COOLtúra vetélkedőn!


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Nyari-tabor-felhivas-honlap


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

2015-ben negyedik és egyben utolsó alkalommal kerül megrendezésre napközis táborunk a Bázis Pontban, augusztus 3 és 7 között. A hétfőtől péntekig tartó időszakban most is izgalmas programokkal és élmény dús foglalkozásokkal készülünk a gyerekek számára. Ifjúságsegítő kolléganőnk fejlesztőpedagógiai és élménypedagógiai csoportjátékok tartásával kezdi a tábort, majd partnerszervezeteink (SINOSZ, VGYKEME) tartanak érzékenyítő foglalkozásokat a gyerekeknek. A hét további részében pedig kirándulunk Tatára, ahol interaktív előadás keretében az Öreg-tó növény és állatvilágával ismerkedünk, valamint Bábolnára, ahol lehetőségünk nyílik a helyi ménes és állatsimogató meglátogatására.


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

A tavalyi sikerre való tekintettel idén is megrendezzük családos biciklis táborunkat augusztus 18 és 23 között, amelynek ez évi helyszíne Tihany. A hatalmas érdeklődésnek köszönhetően meghirdetést követő napokban a jelentkezők létszám elérte a befogadási korlátot. A szálláshelyről kiindulva biciklivel tervezzük felfedezni a környéket, körbejárjuk a Tihanyi-félszigetet, megnézzük a Barátlakásokat, elkerekezünk Kinizsi várához Nagyvázsonyba, Balatonfüreden pedig felmászunk a Jókai kilátóba és leereszkedünk a Lóczy barlangba is.


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

A Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület a CSEÖH projekt keretében flashmob rendezvényt valósított meg 2015. augusztus 12-én 11 órakkor. A flashmob üzenete: „Családbarát Ország – Ahol a fiatalok is értéket képviselnek”. A program dátumának meghatározása célzottan az Ifjúság Napjára történt, amelynek keretében Magyarországon több településen, azonos időpontban zajlott hasonló akció. A flashmob keretében a résztvevők John Lennon: Give peace a chance című dalának végére békejel alakzatba rendeződtek. Az akcióról film készült, amely felkerült a világhálóra.


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Tatabányán hagyományosan szeptember első hétvégéjén rendezik a Bányász Napot, amely idén egybe esik a Jótékonyság Nemzetközi Világnapjával. Egyesületünk ezen alkalomból 2015. szeptember 5-én rendhagyó módon, önkéntes jótékonysági akcióval jelenik meg a rendezvényen, amelynek keretében helyben készítünk kézműves termékeket. Az elkészült ajándékokat az Idősek Otthonába, valamint a kórház gyermekosztályára szeretnénk eljuttatni.

Amennyiben tetszik a program, jó a kézügyességed, szeretsz szöszmötölni, jelentkezz hozzánk önkéntesnek. Gyere Te is, segítsünk együtt!


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

A nagy sikerre való tekintettel idén másodszorra szervezünk tábort 13-15 éves gyerekek számára, a nyári szünet utolsó napjaira. Különlegessége, hogy a Nemzeti Együttműködési Alap támogatásának köszönhetően erdélyi magyar fiatalok is csatlakozhatnak programunkba. A tábor idei célja valamely önkéntes tevékenység elvégzése, így az együtt töltött idő keretében az 1ÚTON Nemzetköz Zarándoknap útvonalának megtisztítását, valamint a lekopott jelzések újra festését fogjuk elvégezni. A választás oka a Zarándoknap és a tábor dátumának egybeesése, így az elvégzett munka után egy rövidebb szakaszon közösen kívánunk részt venni. Mindemellett nem lesz hiány egyéb programokban sem, helyben kézműves, zenei és egyéb alkotó foglalkozásokat szervezünk, sportolunk, történelmi helyre kirándulunk, valamint jó idő esetén strandolunk is.


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Az önkéntes kifejezés olyan személyt jelöl, aki saját akaratából egy közösség számára végez valamilyen hasznos tevékenységet, melyért cserébe nem vár anyagi ellenszolgáltatást. Tapasztalataink is azt mutatják, hogy megyénkben is folyamatosan nő az önkéntesség elismertsége, az önkéntesek száma. Egyre többen érzik azt, hogy az önkéntes tevékenység során fejlődik személyiségük, új kapcsolatokat építenek ki úgy, hogy mindeközben rászorulókon segítenek.

Kisebb helyi közösségek önkéntes kezdeményezéseitől a civil szervezeteken át az önkormányzati fenntartású intézményekig egyre többen jönnek rá, hogy mennyire fontosak az önkéntesek által végzett tevékenységek. Egyre több vállalat életében is fontos stratégiai céllá válik, hogy a társadalmi felelősségvállalás keretében szervezett vállalati önkéntes programjaikkal növelhetik dolgozóik elköteleződését, motivációját, hozzájárulhatnak személyes fejlődésükhöz, s ezzel a cég hosszú távú fenntarthatóságát és reputációját is elősegítik. Ezeknek köszönhetően egyre több területen működnek önkéntesek által is támogatott programok vagy szolgáltatások.

A Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület egyik alapvető célja volt, mikor 2011-ben, az Önkéntesség Európai Évében megalapította az Önkéntességért Díjat, hogy még többek számára vonzóvá tegye az önkéntes tevékenységet, és hogy az önkéntesség társadalmi megítélését még kedvezőbb irányba mozdítsa.

A meghirdetett önkéntes kategóriák 2015-ben:

2015. Év Önkéntese

2015. Év Önkéntes Szervezete

2015. Év Önkéntes Programja

2015.Év Jótevője

A jelöléseket a mellékelt nyomtatványokon kérjük eljuttatni egyesületünkhöz a feltüntetett postai vagy email címre, 2015. november 22-ig.

A díjak átadására 2015. december 5-én, az önkéntesség napján ünnepélyes keretek között kerül sor.

 

További információ:
Smudla Katalin
www.bazispont.hu, 34/787-242, info@bazispont.hu


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Meghívó

A Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület immáron ötödik alkalommal adja át Komárom –Esztergom megye Önkéntes Díjait. Szeretettel hívjuk és várjuk minden kedves partnerünket, civil szervezetet és intézményt, érdeklődőt a rendezvényre, melynek

helye: Tatabánya Polgármesteri Hivatal Tanácsterem
időpontja: 2015. december 5. szombat 15.00 óra

A rendezvényen az Év Önkéntese, az Év Önkéntes Szervezete, az Év Önkéntes Programja és az Év Jótevője díjak kerülnek átadásra, a díjazottak munkájának rövid méltatása mellett.

Az ünnepséget több fellépő programja teszi színessé.

Az ünnepség zárásaként szerény vendéglátással kedveskedünk a jelenlévőknek.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, részvételi szándékát az info.bazispont@gmail.com email címen vagy a 34/787-242 telefonszámon jelezze 2015. december 2-ig.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, köszöntsük együtt az Év Önkénteseit!

 

Üdvözlettel:

Smudla Kata
elnök
Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Karácsonyi üdvözlőlap


Várhegyi Balázs
0000-00-00 00:00:00


Várhegyi Balázs
0000-00-00 00:00:00

Idén 11. alkalommal rendezik meg a Balaton-felvidéki Szent György-hegyen a Ghymes alapítói által megálmodott és életre hívott kulturális fesztivált.

A Ghymes Fesztiválra július 1. és 3. között kerül sor igazán káprázatos környezetben, a Balaton-felvidéki Szent György-hegyen. A helyszín immáron hagyományosnak mondható, még akkor is, ha a fesztivált eredetileg nem itt, hanem az „igazi” Felvidéken rendezték meg, s csak eztán került át a Balaton-felvidékre, Tapolca mellé. 


<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu