0000-00-00 00:00:00

A mai alkalmon is a megszokott „rendszer” szerint némi kakaó és kalács mellett a civil szervezetek képviselői egymás után ismertették a közeljövőben általuk szervezett programot a sajtó képviselőinek és a többi résztvevőnek.


0000-00-00 00:00:00

A Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület szervezésében április 5-én került megrendezésre a reggelivel egybekötött civil sajtótájékoztató a Bázispontban. A civil palettán ebben a hónapban többek közt paralimpiai játékbemutatóra, ökolábnyom szélesítésre és természetjáró túrákra is várják az érdeklődőket. Programjaikhoz önkénteseket is keresnek, így akinek kedve, ideje van, csatlakozhat rendezvényekhez.


0000-00-00 00:00:00

Mint mindig, most is oldott és kellemes hangulatban telt el a sajtóreggeli a BázisPontban, a  Komárom-Esztergom Megyei Civil Információs Centrum és az Esélyteremtési Iroda szervezésében. A rendezvényen civil szervezetek mutatták be márciusi – április eleji programjaikat, kötöttek új kapcsolatokat és informálták a sajtó képviselőit az érdekességet jelentő eseményekről. 


0000-00-00 00:00:00
 

Nyári táborajánlókkal érkeztek a civilek a májusi sajtóreggelire, ahol a sajtó kérdéseire válaszolva megtudhattuk, kinek, hol és mikor szerveznek izgalmas programokat a nyáron. Lehet válogatni hagyományőrző, természetjáró, környezetvédő, nomád és tehetséggondozó táborok közül idén nyáron.  


 


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Augusztus 12-16-án zajlott a Bázis utolsó nyári tábora, melyen közel 15 gyermek vett részt. Az időjárásnak köszönhetően sok szabadtéri program megvalósításra került. Így többek között nagy kirándulást tettünk a Kő-hegyen, érintve minden nagyobb nevezetességet, így a Turul-madarat,a Szelim-barlangot és a Kilátót,melyről kiderült,hogy felújítása egyik önkéntesünk Papájának, Ranzinger Vincénék a munkája,innen kapta a nevét is!


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Szeptember 20-án, pénteken ismét várjuk a megye civil szervezeteit, klubjait sajtóreggelinkre, ahol egymásnak és a média képviselőinek bemutathatják őszi programjaikat.

A 9.00 órától kezdődő közös kakaó-kalács partin átadhatjuk azokat a fontos információkat, melyekkel megszólíthatjuk közönségünket és invitálhatjuk az adott programra az újságírókat, riportereket is.

A részvételi szándékot a 06/34/787-242 telefonszámon vagy az info@bazispont.hu e-mail címen kérjük jelezni!

Ha jelenlétével egyéb elfoglaltsága miatt nem tudja megtisztelni találkozónkat, de szeretné, hogy az Ön rendezvényéről is idejében értesüljön a Komárom-Esztergom megyei sajtó, szeretné, hogy a sajtóreggelin információhoz jussanak a média képviselői, kérjük, az alábbi adatlapot töltse ki. Munkánk megkönnyítése érdekében kérjük, minden rendezvényről, eseményről külön adatlapot töltsön ki!
Online adatlap>> | Offline adatlap>>


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

itt van az ősz

Szeptember idusában lépkedve megtapasztalhatjuk az őszt teljes valójában: a csípős, kabátösszehúzós reggelek után a felhők mögül kibukkanó napsugarak jólesőn simogatják arcunkat,s délután akár kabát nélkül sétálhatunk haza, vagy az esernyőt szorongatva szaporán kerülgethetjük a pocsolyákat.

Akárhogy is, szépséget varázsol a természet körénk a sárguló, barnuló levelek könnyed szálldogálásával, a friss levegővel,”az élet szép” érzéssel. Testi-lelki kikapcsolódásként szánjunk időt e természeti csodák felfedezésére, tegyünk kisebb-nagyobb sétákat, kirándulásokat szűkebb vagy akár tágabb környezetünkben!

Az alábbi linkeken néhány tippet gyűjtöttünk össze eme kirándulások megvalósításához, gondolva a kerékpárosokra is!

Vegyük hát elő túracipőnket, a kerékpárokat,eresszük ki a heti fáradalmakat, gondokat, s irány a természet! Kellemes időtöltést Mindenkinek!

Ajánlott oldalak:

http://tundervolgy.hu/turak/index00003.php

http://www.visittata.com/info/szabadido/setak-es-gyalogturak/

http://www.visittata.com/info/szabadido/kerekparturak/

http://premontreinoverek.hu/tanosveny/


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Tisztelt Partnerünk!

Szeretettel hívjuk és várjuk Önt és/vagy munkatársait 2013. október 17-én, csütörtökön 11 órától a Komárom-Esztergom Megyei Civil Információs Centrum által szervezett Civil Pályázati Információs Napra

A rendezvény helyszíne: Civil Információs Centrum

                                 2800 Tatabánya, Kós Károly u. 2.


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

A Civilek Éjszakáján, 2013. 09.28-án 18-24 óra között gyermekek és felnőttek, közel negyvenen játszottak Tatabányán, a Kós K. út 2. szám alatti BázisPontban különböző logikai, stratégiai játékokkal, kártyákkal.

Tatábányai TV felvétele:

 Képek:


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Kedves Civil Partnerünk!

A Nemzeti Művelődési Intézet Komárom-Esztergom Megyei Irodája, Bajót Község Önkormányzata és a Komárom-Esztergom Megyei Civil Információs Centrum meghívja Önt a Komárom-Esztergom Megyei IKSZT-k mentorálása című rendezvénysorozatának soron következő alkalmára.

A tájékoztatót követően lehetőséget biztosítunk az egyedi kérdésekkel kapcsolatos tanácsadásra.

A rendezvény időpontja: 2013. október 16. 10 órától

A rendezvény helyszíne: IKSZT Bajót, Kossuth Lajos utca 84.


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Tisztelt Partnerünk!

 

Szeretettel hívjuk és várjuk Önt és/vagy munkatársait 2013. október 17-én, csütörtökön 13 órától a Komárom-Esztergom Megyei Civil Információs Centrum által szervezett TÁMOP 1.1.1-12/1 "Megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációjának és foglalkoztatásának segítése" című Pályázati Információs Napra

A rendezvény helyszíne:
Komárom-Esztergom Megyei Civil Információs Centrum
2800 Tatabánya, Kós Károly u. 2.


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Kedves Partnerünk!

A következő – ez évi utolsó - sajtóreggelit 2013. nvember 22-én, pénteken 9.00 órakor tartjuk a Bázis Egyesület székhelyén, Tatabányán, a Kós Károly utca 2. szám alatt, amelyre ezúton szeretettel hívjuk meg Önt és/vagy munkatársait.


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

MEGHÍVÓ!

Tisztelt Tagság, Kedves Érdeklődők!

Egyesületünk karácsonyi Ünnepi „Bejgli”-túráját ajánlom mindenki figyelmébe!

 

Időpont: December 26. (csütörtök)

Útvonala: Tata – Baj – Kecske-hegy – Baji vadászház (oda-vissza)

A túrán a sárga jelzett utat vesszük igénybe.Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Meghívó

A Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület idén harmadik alkalommal adja át Komárom –Esztergom megye Önkéntes Díjait. Szeretettel hívjuk és várjuk minden kedves partnerünket, civil szervezetet és intézményt, érdeklődőt a rendezvényre, melynek

helye: Tatabánya Polgármesteri Hivatal Tanácsterem

időpontja: 2013. december 8. vasárnap, 17 óra

A rendezvényen Schmidt Csaba polgármester úr köszönti a résztvevőket, majd az Év Önkéntese, az Év Önkéntes Szervezete, az Év Önkéntes Programja és az Év Jótevője díjak kerülnek átadásra, a díjazottak munkájának rövid méltatása mellett.

Az est során fellépnek a tatabányai Szent Margit Általános Iskola tanulói és a Hajlinger testvérek.

Az ünnepség zárásaként szerény vendéglátással kedveskedünk a jelenlévőknek.

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, ezért kérjük, részvételi szándékát a smudlakata@gmail.com email címen vagy a 20/9207177-es telefonszámon jelezze 2013. december 6-ig.

 

Szeretettel várunk minden érdeklődőt, köszöntsük együtt az Év Önkénteseit!


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

December 8-án, Tatabányán kerültek átadásra a 2013. év Önkéntes Díjai és az idén először az Év Jótevője díj . Ebben az évben a tatai Keresztesi József, a tatabányai mÉrtékadó Nők Társasága, az oroszlányi Ádventtől Karácsonyig program és a tatabányai Segítő Jóbarátok kapták a jelöltek közül az elismerést.

A Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület egyik alapvető célja volt mikor az Önkéntesség Évében megalapította a Komárom-Esztergom megyei Önkéntességért Díjakat, hogy még többek számára vonzóvá tegye az önkéntes tevékenységet, és hogy az önkéntesség társadalmi megítélését még kedvezőbb irányba mozdítsa.

Az idei évben a díjak sorát kibővítették az „Év Jótevője” díjjal, mellyel azon magánszemélyt, szervezetet, vállalatot kívánták díjazni, aki az elmúlt egy évben a társadalmi felelősségvállalás keretében újszerű módon adott támogató segítséget egy civil szervezet, kezdeményezés, program számára.

A díjak idei átadására 2013. december 8-án került sor Tatabányán, a városháza tanácstermében. Schmidt Csaba köszöntője után a díjazottak munkájának rövid bemutatására, majd a díjak átadására került sor. Az ünnepséget a Hajlinger testvérek harmonikamuzsikája valamint a Szent Margit iskola diákjainak – Sárossi Bíborkának, Szikszai Rékának és Bereznai Csengének – rövid produkciói színesítették.

A díjakat dr. Czunyiné Bertalan Judit kormánymegbízott asszony, Bencsik János országgyűlési képviselő, Schmidt Csaba polgármester, országgyűlési képviselő úr és Bereznai Csaba, Tatabánya alpolgármestere adta át.

A Bázis négy kategóriában várta a jelöléseket: Az év önkéntese, Az év önkéntes szervezete és Az év önkéntese programja és az Év Jótevője.   A jelöltek közül ebben az évben Az Év Önkéntese Tatáról Keresztesi József, Az Év Önkéntes Programja az oroszlányi Ádventtől Karácsonyig programfolyam, Az Év Önkéntes Szervezete a mÉrtékadó Nők Társasága és az Év Jótevője a Segítő Jóbarátok lettek.

Smudla Kata, a Bázis elnöke köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik egész évben szabadidejüket, tehetségüket és lehetőségeiket állítják nemes célok szolgálatába, örömet szerezve mindazok számára, akik az önkéntesség révén jó szóhoz, adományhoz, segítséghez jutottak.

A Bázis, mint a Komárom-Esztergom Megyei Civil Információs Centrum és a Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház működtetője az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az ÁROP 1.1.14-2012-2012-0012 pályázati támogatás segítségével végzi szolgáltatásait, szervezi programjait.


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

Egyesületünk faháza az önkéntesek által készített termékekkel

 Ádventi Ablaknyitogató –Tatabánya, Árpád tér

 karácsony

 

Áldott Karácsonyt és sikeres új esztendőt kívánunk az alábbi mesével!

 

A három fa legendája  - Norvég mese

Hol volt. hol nem volt, volt egyszer hegycsúcs. ahol három kis fácska állt és arról álmodozott, mi lesz majd belőle, ha megnő.

Az első fácska vágyakozva nézett fel a csillagokra, amelyek úgy szikráztak fölötte, akár a gyémánt. „Szeretnék kincsesláda lenni!” kiáltott fel. „Beborítva arannyal és telve gyönyörű drágakövekkel. Én leszek a legcsodálatosabb kincsesláda az egész világon!”

A második tekintetével követte a kis patakot, ami szokott útján csörgedezett a tenger felé. „Jó volna büszke hajónak lenni” – sóhajtotta – „átszelni a viharos tengert, hatalmas királyokat vinni egyik parttól a másikig! Belőlem lesz a legerősebb tengerjáró az óceánokon!”

A harmadik kicsi fa lenézett a völgybe. Férfiak és nők sietősen tették a dolgukat a forgalmas kisvárosban. „Én egyáltalán nem akarok elmozdulni erről a helyről” – mondta. „Szeretnék olyan magasra nőni, hogy amikor az emberek megállnak, hogy megnézzenek, felemeljék tekintetüket az ég felé és Istenre gondoljanak. Én leszek a legmagasabb fa a Földön!”

Múltak az évek. Eső jött és sütött a nap s a három kis fa nagyra és magasra nőtt.

Egy szép napon három favágó ballagott fel a hegyoldalon. Egyikőjük megpillantotta az első fát és azt mondta: „Csodálatos ez a fa! Éppen erre van szükségem.” És a fa eldőlt a fényesen csillogó fejsze csapásai alatt. „Most lesz belőlem az a szép kincsesláda” – gondolta a fa – „csodás kincseket kapok majd.”

A másik favágó a második fát szemelte ki. „Ez a fa erős. Pontosan ilyen kell nekem.” És eldőlt a második fa is a fejsze ütéseire. „Végre átszelem a tengert!” – gondolta. „Büszke hajó leszek, királyoknak való!”

A harmadik fa úgy érezte. hogy egy pillanatra a szíve is megáll, amikor az utolsó favágó ránézett. Ott állt egyenesen és magasan, büszkén mutatva az égre. De a favágó nem nézett fel oda. „Nekem bármelyik fa megteszi” – mormogta.

Az első fa egy asztaloshoz került. De az öreg asztalos nem gondolt kincsesládára. Gyakorlott kezei alól egy jászol került ki. A szép fa nem gyémánttal és drágakövekkel lett tele, hanem fűrészporral és szénával az éhes állatok számára.

A második fa mosolygott, amikor a favágó elvitte a hajóépítőhöz. De nem valami nagy és erős tengerjáró hajó készült belőle, hanem a fűrészelés és kalapácsolás után egy egyszerű halászbárka állt a víz partján. Mivel túl kicsi és gyenge volt ahhoz, hogy tengerre szálljanak vele, ezért egy tavon hajóztak rajta egyik parttól a másikig. Minden nap átható halbűz töltötte be és lassan beivódott a hajó deszkáiba, gerendáiba.

A harmadik nagyon meglepődik, amikor a favágó gerendákra hasította és otthagyta egy farakásban. „Soha nem akartam más lenni, csak állni a hegytetőn és Isten felé mutatni.”

Sok-sok nap telt el és sok-sok éjszaka. A három fa már majdnem elfelejtette egykori álmát.

De egy éjjel egy fénylő csillag gyúlt ki éppen afölött az istálló fölött, amelyikben a jászol állt. Vándorok érkeztek és egy fiatal nő fektette gyermekét a jászol puha szalmájára. „Bárcsak jobb helyet készíthetnék néki!” – sóhajtott fel a férfi, aki mellette volt. Az anya megszorította a kezét és mosolygott. A csillag rásütött a fényes és erős fára. „Ez a jászol a legjobb hely neki” – mondta a asszony. És az első fa rájött, hogy most nála van a világ legnagyobb kincse.

Évek múltán egy este fáradt utasok szálltak fel a halászhajóra. Egyikük azonnal elaludt, ahogy a hajó kifutott a tóra. Éjjel hirtelen feltámadt a szél és a víz fölött hatalmas vihar kerekedett. A hajó hánykódott az óriási hullámok tetején. Tudta, hogy nem elég erős ahhoz, hogy az utasokat ilyen nagy szélben és esőben épségben a partra vigye. Ekkor felébredt a fáradt vándor. Felállt, kinyújtotta karját és annyit mondott: „Csend!” – és a vihar elült. Olyan gyorsan, mint ahogy kezdődött. A második fa tudta, hogy a leghatalmasabb király volt ott azon az éjszakán.

Egy péntek reggel előhúzták az utolsó fából készült gerendákat is a rég elfelejtett rakásból. Összeácsolták, majd egy tomboló és gúnyolódó tömegen hurcolták keresztül. Megborzongott, amikor néhány katona egy ember kezeit szögezte gerendáihoz. Rútnak és kegyetlennek érezte magát. De vasárnap reggel, amikor a Nap sugaraival fellármázta a levegőt és a Földről az öröm áradt, tudta a harmadik fa, hogy Isten szeretete mindent megváltoztatott.

Ez tette gyönyörűvé az első fát.

Ettől lett erős a második.

És ha valaki valamikor a harmadik fára gondolt, annak Istenre kellett gondolnia.


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

A Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület az esztergomi Otthon Segítünk Alapítvánnyal karöltve új előadássorozatot indít a családi élet szépségeiről, nehézségeiről, buktatóiról, a női szerepekről, elvárásokról, önmagunknak és másoknak való megfelelésekről.

Az első alkalom „Szeretetnyelvek” címmel 2014. november 18-án, 17.00 órakor kerül megrendezésre a BázisPontban.

További részletek a mellékelt meghívóban olvashatók!

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

- Meghívó letöltése

 

kép


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

betlehem


Pályázati felhívás!

2014. december 8. és december 21. között

I. Betlehemi jászol kiállítás Tatabányán,

a Kormányhivatalban.

A kiállításon való részvételre pályázatot hirdet a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület, melyen pályázhatnak Komárom-Esztergom megye részéről fiatalok és idősek, közösségek, csoportok, iskolák, óvodák, egyénileg, illetve csoportosan.

A pályamű maximum A3-as alapra, tetszőleges technikával készülhet, amelyet szállításra alkalmasan, legkésőbb 2014. november 30-ig kell eljuttatni a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület irodájába, a mellékelt nevezési lap kitöltésével.

(BázisPont, 2800 Tatabánya, Kós Károly u. 2. H-Cs: 10-18, P: 10-16)

A pályázat hivatalos eredményhirdetését 2014. december 20-án tartjuk, a pályaműveket ezt követően kérésre visszaadjuk, vagy azok felajánlása esetén szociális intézményekbe, rászoruló családok részére juttatjuk el, hogy Karácsony estéjén egy kis örömet vigyenek a szívekbe!

 

Alkoss, gyönyörködtess, és nyerj!

 

 további információ: Smudla Kata, 20/9207-177


- felhívás és jelentkezési lap letöltése


Admin Bázis
0000-00-00 00:00:00

A Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület, valamint az esztergomi Otthon Segítünk Alapítvány közös előadássorozata, melyen a családi élet nehézségei, buktatói, szépségei kerülnek megvitatásra, decemberben folytatódik!

Az első alkalommal a szeretetnyelvekből kaphattunk ízelítőt, ezúttal, az ünnepekhez közeledvén a Karácsonyi meglepetések kerülnek terítékre a szeretetnyelvek tükrében.

Ötletek, tanácsok, tippek, hogy a „szeretet ünnepe” valóban meghitt, békés, szeretetteljes legyen!

Amennyiben felkeltettük érdeklődését, várjuk szeretettel 2014. december 09-én (kedden) 17.00 órakor a BázisPontba!

Részletek a mellékelt meghívóban olvashatók!

Családi életre nevelés


<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu