1956 emléke családunkban - pályázat

A Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet az 1956-os Forradalom és Szabadságharc emlékének ápolása céljából a 60. évfordulón pályázatot hirdet “1956 emléke a családunkban” címmel.
Cél, hogy a fiatalok beszélgessenek szüleikkel, nagyszüleikkel, rokonaikkal 1956 helyi történéseiről, az 1945-1989 közötti kommunista diktatúra mindennapjairól, a padlássöpréstől a megtorlásokon át a termelőszövetkezetek erőszakos megszervezéséig.
Fontos a személyes élmény, a család által átélt események, élethelyzetek megörökítése. A beküldött pályázatokat kiadvány formájában teszik majd közzé.

Pályázni az alábbi kategóriákban lehet: általános iskolások, középiskolások, főiskolások, egyetemisták
és fiatalok a nagyvilágból. A nagyvilág bármely pontjáról, kizárólag magyar nyelven lehet pályaművet benyújtani.Beküldési cím: magyarvidek56@externet.hu. Beküldési határidő: 2016. december 6.

A pályázaton szerepelni kell a beküldő nevének, kategóriájának, lakcímének, elektronikus és telefonos elérhetőségének.

Minden pályázó emléklapot kap és díjmentes példányt a kiadványból, melyet megjelenése után postáznak a nevére.A legjobb pályamunkák tárgyjutalomban is részesülnek, melyeket szakmai bírálók választanak ki. A beküldött pályaműveket a gyűjteményben megőrzik az utókor számára.

 

Felvidek.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu