A barátság és a sport szerepe az egészségkárosodottak életében

A Mozgáskorlátozottak Mélykúti Egyesülete Magyarországon évente megrendezi az esélyegyenlőségi napot, amelyre rendszerint meghívást kapnak a felvidéki egészségkárosodottak is. Idén az Egészségkárosodottak Szervezete nagymegyeri és a Grace – nagypakai küldöttei mintegy 150 résztvevővel együtt képviselték egyesületüket.

Sárközi Tibor, a Grace elnöke kiemelte, a szervezők az esélyegyenlőségi nappal szeretnék felhívni a figyelmet a társadalmi különbségek kiegyenlítésének fontosságára. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a hátránnyal élők napi gondjaira, életmódjára, lehetőségeikre. Ezen a napon az egészséges embereknek az esélyegyenlőségi programok bizonyítják, hogy az épség és a szépség sajnos nem mindenkinek adatik meg.

Az egészségvédő szűrővizsgálatok mellett kulturális programok is várták az érdeklődőket. Felléptek néptánc, kabaré és vers kategóriában a helyi egészségkárosodottak csoportjai és bemutatkozott az eddig inkább sportversenyeken szereplő Grace – Nagypaka tagsága is.
A közös ebédet szórakozás és bál követte sok-sok tombolával. A vendéglátás során megtekintették Mélykút város nevezetességeit és ellátogattak az egyesület székházába, ahol a mozgáskorlátozottak helyi szervezetének vezetőivel folytattak baráti beszélgetést a kölcsönös megajándékozás mellett.

Forrás: Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu