A civil információs hálózatra 315 millió forint jut

Budapesten, február 28-án, az Emberi Erőforrások Minisztériumában megszületett a döntés a megyei Civil Információs Centrumok támogatásáról. A hálózatban több megyei szervezet felvidéki partnere a Szövetség a Közös Célokért társulás.

Budapesten a megyékben és a fővárosban működő Civil Információs Centrumokkal kötött szakmai együttműködési megállapodások ünnepélyes átadásán bejelentették, idén 315 millió forinttal támogatja a kormány a Civil Információs Centrumok működését.

Rétvári Bence parlamenti államtitkár hangsúlyozta, hogy nyilvános pályázaton választották ki a szervezeteket, amelyek a következő három évben tájékoztatással és rendezvényekkel segíthetik a civil szféra fejlődését és külön figyelmet fordítanak a határon túli magyarság szervezeteivel való együttműködésre.

Pogány Erzsébet, a Szövetség a Közös Célokért igazgatója a Felvidék.ma hírportálnak nyilatkozott arról, hogy a döntésnek felvidéki vonatkozása is van, mert 2015 júliusától a SZAKC és a szlovák-magyar határ menti megyékben működő Civil Információs Centrumok között együttműködés alakult ki, most van folyamatban a szerződések meghosszabbítása. Határon túli partnerként a SZAKC irodahálózatának munkatársai folyamatosan tájékoztatják az érdeklődő felvidéki és a magyarországi szervezeteket a közös pályázati lehetőségekről, partnerkapcsolatok építéséről, olyan programokról, amelyek a nemzeti önazonosságot erősítik.

„Úgy látjuk, hogy az eddig kialakított tanácsadói rendszerünk jól bevált. Elhatároztuk, hogy március 9-étől ismét meghirdetjük a felvidéki civil információs napokat. Kéthetente csütörtökönként 9-15 óra között várjuk az érdeklődőket Pozsonyban, Dunaszerdahelyen, Komáromban, Ipolyságon, Rimaszombatban, Rozsnyón és Királyhelmecen is.

Felvidek.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu