A civilek szolgálatában a Felvidéken

A magyarországi határ menti megyékben működő Civil Információs Centrumok (CIC) és a felvidéki Szövetség a Közös Célokért (SZAKC) társulás között több mint egy évvel ezelőtt született meg az az együttműködési megállapodás, melynek értelmében közös munkával építik és segítik a magyar-külhoni magyar partnerségi kapcsolatokat és a civil szervezetek határon átnyúló együttműködését. Ez a munka az ősszel is folytatódik.

A Szövetség a Közös Célokért a Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Pest, Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Civil Információs Centrumok határon túli partnereként (jó kapcsolatokat ápolva a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Civil Információs Centrum cím birtokosával is) az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakmai felügyelete alatt nyújt tanácsadást a Felvidéken. Az együttműködés az Emberi Erőforrások Minisztériumának Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárságának közreműködésével jött létre.

A területi adottságokból kifolyólag és a még 2002-ben kiépült SZAKC irodahálózatának köszönhetően, a magyar-szlovák határ mentén, a több magyarországi megyével szomszédos SZAKC irodák, hét helyszínen várják az érdeklődő civil szervezeteket, nyugatról keletre haladva az alábbi városokban: Pozsony, Dunaszerdahely, Komárom, Ipolyság, Rimaszombat, Rozsnyó és Királyhelmec.

A megkezdett munka tehát folytatódik. Továbbra is elkötelezetten folytatódik az együttműködés a Civil Információs Centrumok és a SZAKC között. Az ősz folyamán egészen decemberig az alábbi napokon várják az említett hét irodában az érdeklődőket: szeptember 8. és 22., október 13. és 27., november 10. és 24., valamint december 8.

Felvidek.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu