A Felvidéken is gyűjtik a búzát a Magyarok Kenyeréhez

A Magyarok Kenyere olyan jótékonysági program, amely magyar gyermekeket segítő szervezeteket támogat a Kárpát-medencében. A magyarlakta területekről nemzeti összefogással búzagyűjtés folyik a segítőkész adományozóktól, s a felajánlott búza egy részét liszt, a másik részét pedig kenyér formájában juttatják el a rászorulókhoz.

A tavalyi évhez hasonlóan a Felvidéken a búzagyűjtés koordinálását a gazdák körében a Gazda Polgári Társulás nevében Pikáli Róbert irányítja. A búzát több helyütt is le lehet adni: a Csallóközben, Gömörben Fülekpüspökin , a Bodrogközben Ladmócon.

A felvidéki búza összeöntésére augusztus 4-én kerül sor Gútán, a vízimalomnál. Idén augusztus 13-án kerül megrendezésre az összeöntés ünnepe. A legnagyobb esemény helyszíne Pécs városa lesz, ahol augusztus 20-án a Magyarok Kenyere ünnep keretében Böjte Csaba ferences rendi szerzetes és Korinek László professzor, a mozgalom elindítója jelenlétében megáldják a megőrölt búzából készült Magyarok Kenyerét. A támogatást szeptember 20-án, a gyermekek világnapján, az adományozási nap keretében osztják majd szét a rászorulók között. A Felvidéken összegyűjtött búzát a gútai malomban őrlik lisztté, amelyet innen osztanak szét a rászorulóknak, beleértve a megadott időpont után beérkező búzaadományokat is.

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu