A felvidéki életmesék két kategóriában győztek

A Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesülete immár 9. alkalommal hirdette meg Életmese című pályázatát. A felhívásra a felvidéki magyar gyerekek, szülők olykor nagyszülők is szívesen küldik be évek óta a családjuk meghitt történeteit. Az idei statisztikák szerint Magyarország után a felvidéki életmeseírók küldték be a legtöbb pályamunkát. A szakmai zsűri elbírálása alapján pedig rendszerint felvidéki díjazottak is vannak szép számban minden évben. A díjkiosztó ünnepségre, június 9-én az Országház Vadásztermében került sor. 

Radnainé Filep Ildikó, a Mosolyvirág Nagycsaládosok Debreceni Egyesületének elnöke elmondta, hogy az idén hat országból, több száz pályamunka érkezett. A legjobb írásokból közös kötetet jelentettek meg. A díjátadó ünnepséget a magyar kormány részéről megtisztelte Fülöp Attila, egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár és dr. Beneda Attila, család- és népesedéspolitikáért felelős helyettes államtitkár. A civil szervezeteket pedig Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke, dr. Szabó Endre, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének tiszteletbeli elnöke, Komjátiné Bartos Nóra, a NOE elnöke valamint Pásztor Csaba, a Mátyusföldi Nagycsaládos Egyesület elnöke a KCSSZ felvidéki felelőse képviselte.

Az átadási ünnepség helyszíne pedig nem véletlen, mert a rendezvény fővédnöke dr. Kövér László, az Országgyűlés elnöke, támogatója pedig a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége (KCSSZ).

Forrás: Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu