A III. Felvidéki Vágta győztese Bobek László Naszvadról

A Vágta döntőjét és az ünnepélyes díjátadóját nagy érdeklődés övezte. Az 1350 méteres pálya oldalán felállított mobillelátók megteltek a települések, a lovasok szurkolóival. 

A Felvidéki Huszár Hagyományőrző Csoport felvezetésével kezdődött a döntő ceremóniája. A III. Felvidéki Vágta döntőjén Bobek László Naszvad, Tóth René Érsekújvár és az újonc Múcska Gergely Tallós településének képviseletében versenyzett a leggyorsabb felvidéki lovas címéért.

A tét a X. Jubileumi Nemzeti Vágtán való részvétel megszerzése volt. Tóth René tavalyi sikerét nem tudta megismételni, a III. Felvidéki Vágtán a második helyet szerezte meg Érsekújvárnak. Harmadik lett az újonc Múcska Gergely Tallósról. A már a tavaly is rajthoz álló Bobek László Naszvadról, aki Timothei-vel versenyzett, a III. Felvidéki Vágta győztese lett.

Mindhárman jelen lesznek a budapesti Nemzeti Vágtán, a Hősök terén és az Andrássy úton szeptember 15-17 között, ahol Dunaszerdahely az itteni verseny rendezőjeként zöldkártyával vesz részt. Ez a rendezvény a magyarság határon átívelő programja, ahol a lovassportot kedvelő és képviselő magyarság a határon innen és túlról érkezve, mintegy 100 településről fogja képviselni magát.

A felvidéki rendezvényen részt vett Szilágyi Péter, a Nemzetpolitikai Államtitkárság helyettes államtitkára is.

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu