A kerámia- és cserépedények titkaiba nyerhettek betekintést a rozsnyóiak

November 24-én Horváth Zoltán kazincbarcikai fazekas mutatta be a kerámia- és cserépedények titkait Rozsnyón.  A Gömöri Művelődési Központ szervezésében a cserépedényekben gyorsan, könnyen elkészíthető egytálételek elkészítésének titkaiba avatták be az érdeklődőket a Gömöri Hagyományok Házának gasztronómiai műhelyében.

A szervezők az épületben a takács-, fazekas- és gasztronómiai műhelyeket igyekeznek kihasználni, így pályázataikban különböző programokat terveznek ezekre a helyszínekre. A „Találkozás a hagyományokkal” című pályázat keretében határon túli vendégeket hívtak meg. Míg más pályázataikban hazai kézművesekkel működtek együtt, ez alkalommal a budapesti Hagyományok Házával is igyekeztek kialakítani együttműködést.

„A Találkozás a hagyományokkal“ című pályázat harmadik programját valósították most meg. Első alkalommal a pedagógusoknak szerveztek képzést, majd a néphagyományok kapcsán találkoztak újra, jelenleg pedig a gasztronómiával foglalkoznak, pontosabban a cserépedényekkel. Azt szeretnék bemutatni, hogyan lehet felhasználni a cserépedényeket egytálételek elkészítésére.

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu