A legjobb szlovák – magyar start-up

A legjobb szlovák – magyar start-up, avagy a licit rendszerű linkportál

„Irány a Világ" – On-line vagy Off-line marketing az IT jövője címmel szervezett közös marketingkonferenciát a Magyar Nemzeti Kereskedőház és a Magyar-Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara május 5-én, Dunaszerdahelyen.

A versenyt Poór Dénes és László Tamás (SlovaStudio s.r.o) projektje nyerte meg egy licit rendszerű linkportál ötletéve, a www.maslo.xyz projekttel.A Magyar - Szlovák Kereskedelmi és Iparkamara, a Slovnaft és az OTP Banka Slovensko társaságokkal együttműködve 2015 októberében meghirdette a „legjobb szlovák - magyar Start-up" versenyt. Ennek célja, hogy pénzügyileg támogassa a dél-szlovákiai, ill. észak-magyarországi határmenti területeken tevékenykedő vállalkozók legjobb ötleteit és újításait. A bizottság a megvalósíthatóság, innováció és kreativitás szempontjából értékelte a benyújtott pályázatokat és azok hatását a szlovák-magyar kapcsolatok fejlődésére.

A Szlovák-Magyar Linkgyűjtemény célja, hogy elősegítse az üzleti (társadalmi és kulturális) kapcsolatok létrejöttét Észak-Magyarország és Dél-Szlovákia régióiban.

A www.maslo.xyz olyan adatbázist kíván kiépíteni a magyar-szlovák határ mentén, aminek köszönhetően a felhasználó pár kattintással egy adott térségben vagy egyéb szűrők alapján megtalálhatja a keresett intézményt vagy szolgáltatást. Például megtalálhatja húsz kilométeres körzetében az összes intarziával is foglalkozó asztalost. A pályázat nyereményéből első lépésben a Komárom–Dél-Komárom régióban szeretnék üzembe helyezni a rendszert. A projekt az egyelőre fennálló határszakaszon akár egymillió felhasználóra számít, és Európának vannak még más határvidékei is.

Póor Dénes 2001-ben kezdett Magyarországon vállalkozni. 2009-ben a céget átköltöztette Szlovákiába, előbb Nagymegyerre, majd Komáromba. Az áttelepülés legfőbb okaként Póor Dénes az eurót jelölte meg.

 

Gazdaság.sk

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu