A LESZ jubileumi találkozója

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetségének felkérésére a zalaegerszegi szolgálat rendezte meg a Magyarországon működő szervezetek XXX. jubileumi, országos találkozóját Zalaegerszegen.

A háromnapos konferencia szeptember 15-én, pénteken vette kezdetét „Szolidaritás a családban és a társadalomban az önkéntes segítők optikájából” címmel. A jelentős rendezvényen részt vettek az EMMI képviselői, kifejezve a kormányzat elkötelezettségét, amellyel elősegítik a pszichés problémák megoldását nemcsak a magyar, hanem a Kárpát-medence magyarságának köreiben is.

A résztvevő tizenkilenc magyarországi szolgálat mellett a rendezvényen  részt vettek a határon túli magyar Felvidéki Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok működtetői. Felvidékről a Szövetség a Közös Célokért társulásnak képviseletében Hideghéthy Andrea, a kárpátaljai szolgálat vezetője, Török Orsolya is.

A programok szombati és vasárnapi ülésszakain a szolidaritás és az együttműködés kérdéseit neves előadók fejtették ki. A három nap alatt a több mint 150  önkéntes, lelki elsősegélyt nyújtó ügyelő és  külföldi partnereik műhelymunka keretében megvitatták a sikeres munkához szükséges témaköröket.

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu