A nemzeti értékeket közös projektben gyűjtik

A Csemadok Komáromi Területi Választmányának meghívására Komárom-Esztergom Megye és az Észak-Dunántúli Régió politikai krémjének jelenlétében került sor a „HUNG-2015 Komárom-Esztergom megye” című pályázat projektzáró rendezvényére augusztus 22-én.

A felvidéki Komáromban tartott eseményen többek között jelen volt Czunyiné dr. Bertalan Judit kormánybiztos és dr. Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára is.

2015 decemberében a Komárom-Esztergom Megyei Önkormányzat a Csemadok Komáromi Területi Választmányával közösen nyújtotta be a nemzeti értékek és hungarikumok gyűjtésének támogatására kiírt (HUNG-2015) pályázatot, melynek projektzáró rendezvényére, a révkomáromi várban, az esemény helyszínéül szolgáló Lőporosban került sor. A pályázat célja a nemzeti értékek kutatása, népszerűsítése mellett, ezen értékek megőrzése és gondozása a határon túli magyar lakta településekkel, megyékkel közös projektekben.

A zárórendezvényen elhangzott, hogy a munka folytatódik, hiszen a HUNG-2016 elnevezésű pályázaton újabb – a rendelkezésre álló maximális – hat millió forintot nyertek a pályázók.

 

Felvidek.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu