A Rákóczi Szövetség is támogatja a Minority SafePack-et

XVI. Magyar Állandó Értekezlet (MÁÉRT) zárónyilatkozata értelmében a Rákóczi Szövetség csatlakozik a FUEN Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezéséhez (Minority SafePack európai polgári kezdeményezés) annak érdekében, hogy hozzájáruljon az egymillió aláírás összegyűjtéséhez, áll a portálunkhoz eljuttatott sajtóközleményben.

Bár az Európai Unióban 60 millióan tartoznak valamely őshonos nemzeti kisebbséghez, jelenleg nincs olyan átfogó európai uniós kisebbségvédelmi szabályozás, amely megfelelő jogi védelmet biztosítana az őshonos nemzeti közösségeknek. A FUEN kezdeményezése arra irányul, hogy az Európai Bizottság végre foglalkozzon az őshonos nemzeti közösségek jogaival, és az Európai Unió fogadjon el jogi aktusokat a nemzeti és nyelvi kisebbségek védelme érdekében.

A Rákóczi Szövetség éppen ezért arra kéri a magyarországi választópolgárokat, hogy a magyar nemzeti közösségek érdekében írják alá a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést, továbbá azzal a kéréssel fordul a magyarországi társadalmi szervezetekhez, egyházakhoz, politikai pártokhoz és a média képviselőihez, hogy segítsék a kezdeményezés sikerét.

Felhívja a figyelmet arra, hogy a Nemzeti Kisebbségvédelmi Kezdeményezést online és papír alapon is lehet támogatni. Online formában a www.jogaink.hu oldalon írható alá, ahol további információk is elérhetők a kezdeményezésről.

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu