A TéKa és a Balassi Intézet közös előadó körútja Felvidéken

A Komáromban november 9-én indult előadás-sorozat elsődleges célja, hogy a szlovákiai magyar egyetemisták megismerjék a hazai és magyarországi pályázati és konferencia lehetőségeket. Tájékoztatást nyújtottak Nyitrán és Pozsonyban is.

A budapesti Balassi Intézet Márton Áron Szakkollégiuma (BI MÁSZ) és a TéKa, a Szlovákiai Magyar Fiatalok Tudományos és Kulturális Társulása közös előadó körútjának első állomása a komáromi Selye János Egyetem Tanárképző Karán volt.


A BI MÁSZ munkatársai az általuk kiírt részképzős és tanulmányi támogatási pályázatokról, azok rendszeréről, az elbírálási és pályázási feltételekről tartottak előadást, míg a TéKa a Tudományos Diákköri Konferenciák egymásra épüléséről, a felvidéki és a magyarországi konferenciákról, a bennük rejlő lehetőségekről tartott prezentációt. A TéKa 2011 óta működő polgári társulásként a tudomány módszereivel segíti elő a szlovákiai magyar fiatalok tudományos és kulturális tevékenységének kibontakozását, amellyel a szlovákiai magyar fiatalok számára lehetőséget tud biztosítani a tudományos életben való aktív részvételre, szakmai előrehaladásra.

Felvidek.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu