Ady-megemlékezés Szatmárnémetiben és Érmindszenten felvidéki művészekkel

Idén november 18-19-én is megrendezte az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület, a Szatmárnémeti Kölcsey Kör, az RMDSZ, valamint az Érmindszenti Református Gyülekezet a Kárpát-medencei Ady-megemlékezést, az Érmindszenti zarándoklatot. Idén felvidéki előadóművészek is részt vettek az eseményen.

A pozsonyi Lírai Színház művészei, Jakubecz László színművész és Reiter István hegedűművész színi előadását Szatmárnémetiben a Római Katolikus Püspöki Palota dísztermében november 18-án este láthatta az emlékező közönség.

A megemlékezés második rendezvénye november 19-én délelőtt Érmindszenten, Ady szülőfalujának református templomában az ökumenikus istentisztelet volt. Ebben a templomban keresztelték Ady Endrét.

Az ünnepi sorozat harmadik, egyben utolsó rendezvénye az istentisztelet után maga a zarándoklat és a megemlékezés volt az Ady-szülőház udvarán. A XXVII. Érmindszenti zarándoklat résztvevőinek Muzsnay Árpád, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület főtanácsosa, a rendezvénysorozat főszervezője elmondta, hogy az emlékmúzeum is megújult, és európai színvonalúnak nevezte a mostani Ady szülőházában lévő tárlatot.

Felvidek.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu