Agora-turnéra várják a közösségeket

A két hét múlva megnyíló Vértes Agórájáról és az áprilisban kiírásra kerülő önkormányzati pályázatokról kaptak információt azok a tatabányai civil szervezetek képviselői, akik részt vettek a Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület által működtetett Civil Információs Centrum hétfői fórumán.

Bereznai Csabaalpolgármester ismertette, hogy az önkormányzat egységesíti a városi pályázati rendszert. Idén már azonos formátumban jelennek meg a pályázati kiírások, az űrlapok, a szerződéstervezetek, a beszámoló űrlapok, a számlaösszesítők, a legtöbb mellékletet évente csak egy alkalommal kell benyújtaniuk a pályázóknak. A támogatási időszak visszamenőleg, január 1-től az ezév december 31-ig tart, a beszámolókat legkésőbb 2014. január 31-ig lehet benyújtani. Tatabánya önkormányzata idén is támogatja – többek között – az önkéntesek bevonásával megvalósuló projekteket, a nyugdíjas és az ifjúsági klubokat, a közösségi tereket szépítő közösségeket, s önerőt is biztosít a külső pályázatokhoz. A pályázati kiírásokról várhatóan az áprilisi közgyűlésen dönt a képviselőtestület.

A Vértes Agorája művészeti csoportvezetője, Varga Rita mutatta be az intézmény küldetését, lehetőségeit és fő szakmai irányait. Falus Júlia a Star Tehetségpont és új ifjúsági projektek indulását jelentette be, Seffer Edina az oktatási lehetőségek, Jávorfi Ágnes a mozgás eseményeit vázolta. Tóth Zsóka a „Kössük össze a várost!” programot és a Weöres Sándor Versmondó Versenyt mutatta be. Cserteg István az együttműködés további lehetőségeit vázolta az Agora Fórum ismertetésével, valamint meghívta a civil szervezeteket egy különleges Agora-látogató turnéra. A találkozó lehetőséget biztosított a résztvevőknek arra, hogy betekintést nyerjenek A Vértes Agorája újszerű kezdeményezéseibe. Az előadók mindegyike megerősítette, hogy mindenkit várnak az Agorában április 6-7-én a nyitóprogramon. A továbbiakban minden kiírás, felhívás megtekinthető a www.avertesagoraja.hu weboldalon.

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu