Átadták a Családok Házát Lekenyén

Különleges napra ébredt augusztus 25-én a valamivel több, mint 270 lelket számláló gömöri kis falu lakossága, Lekenye.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának a 2016 decemberi kormányhatározata alapján megítélt rendkívüli támogatását a határon túli közösségi terek kialakítására lehetett fordítani. A 2010 utáni nemzetpolitika egyik alapja a családpolitika, melynek fontos eleme a családtámogatás és a családok életének a támogatása. Azóta kiemelt fontossággal a mikroközösségek újraszervezése került a politika és a mindennapi élet középpontjába. A családpolitika pedig olyan terület, amely ezzel a szándékkal kiegészülve a nemzet erősödését szolgálja határon innen és túl. Egy ilyen közösség megerősítését szolgálja a lekenyei Családok Háza isA Pro Le-Ti Polgári Társulás Beke Beáta elnök vezetésével a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségéhez sikeres pályázatot nyújtott be, melyből az egykori óvoda épületét felújították a pelsőci régió családjai számára.

Az ünnepélyes átadásra a Családok Háza udvarán gyülekeztek a meghívott vendégek és a családok. Az új játszótér, a homokozó, a kicsi, de formás színpad, valamint a fiatalok számára az esti programokhoz kialakított tűzrakásra alkalmas hely mind megszépítik azt a teret, ahol a magyar közösség ezentúl összegyűlhet.

Beke Beáta, a Pro Le-Ti elnöke elmondta, nemcsak pályázati forrásokat használtak fel, hanem önkéntes adományok, hozzájárulások is segítették az épület megújulását. 

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu