Átadták a tanösvényt Gombaszögön

Július 15-én felavatták a Gombaszögi Kultúrkör Tanösvényt a Gombaszögyi Nyári Tábor idején. felavatását a táborban.

A Szlovák Barlangfelügyelettel közösen, Kassa megye hathatós támogatásával valósították meg az úgynevezett „Gombaszögi Kultúrkör Tanösvényt”, amelynek tíz stációjából hét kulturális témákkal foglalkozik, amelyek a völgyhöz köthetőek.

A Szlovákiában lévő 21 UNESCO-helyszínből 18 Kelet-Szlovákiában található, illetve Kassától autóval 100 percen belül ennyi helyszín közelíthető meg. Az egyik ilyen helyszín a Gombaszögi-barlang is.

 A tanösvény olyan kezdeményezés, amely ide tudja vonzani a turistákat. Megmutatja, mit érdemes itt megtekinteni, elmagyarázza nemcsak a természeti adottságokat, hanem Gombaszög kulturális és történelmi üzenetét is.

A táblák elsőrendű célkitűzésként a kulturális értékek bemutatására készültek. A völgy természeti kincsei mellett rendelkezik egyfajta kulturális múlttal, de nem elhanyagolható történelmi múlttal is.

A Gombaszögi-völgybe a projekt keretében a tavalyi 84 millió forintos beruházást követően, a régió idegenforgalmát segítő következő, mintegy 12 ezer eurós beruházásra került sor az idén. A táblák háromnyelvűek, a tanösvény a hámortól indul, és a völgyben ér véget.

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu