Az Év Önkéntese 2013 – díjátadó -sajtóanyag- Átadták az

December 8-án, Tatabányán kerültek átadásra a 2013. év Önkéntes Díjai és az idén először az Év Jótevője díj . Ebben az évben a tatai Keresztesi József, a tatabányai mÉrtékadó Nők Társasága, az oroszlányi Ádventtől Karácsonyig program és a tatabányai Segítő Jóbarátok kapták a jelöltek közül az elismerést.

A Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület egyik alapvető célja volt mikor az Önkéntesség Évében megalapította a Komárom-Esztergom megyei Önkéntességért Díjakat, hogy még többek számára vonzóvá tegye az önkéntes tevékenységet, és hogy az önkéntesség társadalmi megítélését még kedvezőbb irányba mozdítsa.

Az idei évben a díjak sorát kibővítették az „Év Jótevője” díjjal, mellyel azon magánszemélyt, szervezetet, vállalatot kívánták díjazni, aki az elmúlt egy évben a társadalmi felelősségvállalás keretében újszerű módon adott támogató segítséget egy civil szervezet, kezdeményezés, program számára.

A díjak idei átadására 2013. december 8-án került sor Tatabányán, a városháza tanácstermében. Schmidt Csaba köszöntője után a díjazottak munkájának rövid bemutatására, majd a díjak átadására került sor. Az ünnepséget a Hajlinger testvérek harmonikamuzsikája valamint a Szent Margit iskola diákjainak – Sárossi Bíborkának, Szikszai Rékának és Bereznai Csengének – rövid produkciói színesítették.

A díjakat dr. Czunyiné Bertalan Judit kormánymegbízott asszony, Bencsik János országgyűlési képviselő, Schmidt Csaba polgármester, országgyűlési képviselő úr és Bereznai Csaba, Tatabánya alpolgármestere adta át.

A Bázis négy kategóriában várta a jelöléseket: Az év önkéntese, Az év önkéntes szervezete és Az év önkéntese programja és az Év Jótevője.   A jelöltek közül ebben az évben Az Év Önkéntese Tatáról Keresztesi József, Az Év Önkéntes Programja az oroszlányi Ádventtől Karácsonyig programfolyam, Az Év Önkéntes Szervezete a mÉrtékadó Nők Társasága és az Év Jótevője a Segítő Jóbarátok lettek.

Smudla Kata, a Bázis elnöke köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik egész évben szabadidejüket, tehetségüket és lehetőségeiket állítják nemes célok szolgálatába, örömet szerezve mindazok számára, akik az önkéntesség révén jó szóhoz, adományhoz, segítséghez jutottak.

A Bázis, mint a Komárom-Esztergom Megyei Civil Információs Centrum és a Család, Esélyteremtési és Önkéntes Ház működtetője az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az ÁROP 1.1.14-2012-2012-0012 pályázati támogatás segítségével végzi szolgáltatásait, szervezi programjait.

550

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu