Bormarketingről és borászati fejlesztési lehetőségekről tárgyaltak Peszektergenyén

A Magyar Nemzeti Kereskedőház ipolysági irodája „Jó bornak is kell cégér!” címmel bormarketing és borászati fejlesztési lehetőségek témakörben tartott szakmai konferenciát és üzleti találkozót. A rendezvény fő célja a felvidéki magyar borászatok és magyarországi bortechnológiai vállalkozások összekapcsolása, emellett szakmai találkozó megvalósítása volt. Az üzleti találkozóra a Lévai járásban található Peszektergenye községben került sor. Nem véletlenül, hiszen a Palik Családi Pincészet és az általuk termesztett „peszeki leányka” szőlőfajta méltán híres nemcsak a régióban, hanem országos versenyek kiemelt díjazottja is.

Az október 27-én megvalósult rendezvényen a délelőtt folyamán több szakmai előadásra is sor került. Harsányi Dávid a Borkollégium és a Budapesti Gazdasági Egyetem oktatója a borértékesítés marketingmegoldásait tekintette át. A szakmai találkozó második előadásában Tábor István, a Borkollégium ügyvezetője a Kamocsay Ákos prémium borcsalád borai, a Garamvári Szőlőbirtok pezsgői címmel tartott előadást, melyben egy borászat bemutatásán keresztül láthatták a borászatok a teljes folyamatot, miként lehet az arculattól a márkaépítésen át a bort megfelelően prezentálni.

A rendezvény utolsó előadójaként Palik László, a Palik Családi Pincészet és a Biocentrum Kft. tulajdonosa és vezetője vázolta a hazai borászatok és egyben saját pincészetük helyzetét, technológiai fejlesztési irányvonalaikat, illetve a jelenlegi gazdasági helyzetben lehetséges kitörési pontokat. A szakmai konferencia és üzleti találkozó a megjelent magyarországi bortechnológiai cégekkel való tárgyalásokkal folytatódott. Ezek a cégek kiállítóként is jelen voltak a rendezvényen, bemutatva saját termékeiket. Az üzleti találkozón többek között megjelentek a HND Metal Kft., a Kalina Hordó Kft., az AGROCENTRUM.HU Kft., a Nicron Kft., a Virgin Oil Press Kft, és a Cellarius Kft. képviselői is. A „Jó bornak is kell cégér!” rendezvényen örömmel láttuk, hogy a hazai, nevezetesen a muzslai, bátorkeszi, kürti és a Garam és Ipoly menti borászatok is érdeklődnek a technológiai újdonságok, a szakmai ismeretek bővítése iránt.

 

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu