Budapesten az Andrássy utat a járművek helyett a családok vették használatba

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által szervezett nagyszabású családi rendezvénysorozat utolsó állomása a Családi fesztivál volt május 28-án, amelyet Budapesten, az Andrássy úton tartottak meg.

A Családok Budapesti Világtalálkozója május 25-én kezdődött a Budapesti Kongresszusi Központban a második Demográfiai Fórummal, majd a Családok XI. Világkongresszusával folytatódott május 26-27-én és a gyereknappal egybekötött Családi fesztivállal zárult, amelyen több ezer család vett részt nemcsak Magyarországról és a Kárpát-medencéből, hanem a világ számos országából. Az Andrássy útra kilátogatókat a civil szervezetek díjmentes programjai várták, valamint a Hősök terénél és a Kodály köröndön, két színpadon zenei előadások is zajlottak.

A programokon a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségéhez és a Családlánc-mozgalomhoz csatlakozott felvidéki szervezetek családjai, képviselői és vezetői is részt vettek. A Családi fesztiválra mintegy 50 fővel érkezett a csoport. Családok képviselték a Szövetség a Közös Célokért, a Mátyusföldi Nagycsaládos Egyesület, a Nagymagyari Kulturális Közösség, a FEMIT, a KUCKÓ, a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség, a búcsi Népviseletes Babamúzeum, a Komáromi Protestáns Nőegylet és a VITA HUMANA civil szervezeteket.

A búcsi Népviseletes Babamúzeum meghívást kapott a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének programsátrába, ahol Szobi Kerekes Eszter, a Babamúzeum igazgatója három felvidéki népviseletes családot állított ki. A társulás tagjai Mészáros Éva és Valasek Valéria pedig kézműves foglalkozásokkal várta az érdeklődő gyerekeket.

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu