Civil információs nap a IV.Martosi Szabadegyetemen

Ebben az évben is folytatódik a magyarországi határ menti megyék Civil Információs Centrumai (CIC) és a felvidéki Szövetség a Közös Célokért (SZAKC) társulás együttműködése.

A Szövetség a Közös Célokért társulás – a tavalyihoz hasonlóan – idén is civil információs napot tart a IV. Martosi Szabadegyetem keretében július 8-án, pénteken 10.00 órától 18.00 óráig a Feszty park területén, a SZAKC-asztalnál.

A magyarországi határ menti megyékben működő CIC-ek és a SZAKC között egy évvel ezelőtt született meg az együttműködési megállapodás.  Feladatuk és céljuk a magyar-külhoni magyar partnerségi kapcsolatok építése, civil szervezetek határon átnyúló együttműködésének segítése, valamint a Nemzeti Együttműködési Alap pályázataival kapcsolatos tájékoztatás.

A Szövetség a Közös Célokért társulás a Komárom-Esztergom megyei Civil Információs Centrummal közösen szervezett információs napja találkozási lehetőséget nyújt szakértőkkel, együttműködés és kapcsolatépítés iránt érdeklődő magyarországi és felvidéki civil szervezetek vezetőivel. Vendég előadók érkeznek a Komárom-Esztergom megyei, Győr-Moson-Sopron megyei és Pest megyei Civil Információs Centrumokból. Témáik között szerepel a közösség építés a Felvidéken, a civil szervezeti munkát érintő kérdések, közéleti témakörök. Bemutatásra kerülnek egyedi kezdeményezések, önkéntességi programok is. Az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékévében kiemelt előadásként került be a programba Nahimi Péter, a Pongrátz Gergely 56-os Közhasznú Alapítvány elnökhelyettesének előadása.

A szervezők minden érdeklődőt nagy szeretettel várnak!

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu