Civil információs napok a Bodrogközben

Civil információs napokat szervezett a Bodrogközben a Szövetség a Közös Célokért (SZAKC) társulás királyhelmeci irodája, amelynek keretében találkozási lehetőséget biztosított a felvidéki és a magyarországi civil szervezetek részére.

A SZAKC meghívására Királyhelmecre látogatott a Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálat, mint a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Civil Információs Centrum (CIC) cím birtokosa. A dr. Molnár Beáta vezette szolnoki küldöttségben helyet kaptak az ottani CIC munkatársai, valamint a Bereczki Máté Gazdakör tagjai.

A szolnoki vendégek május 29-én Kisgéresben találkoztak a Polyhos szőlészek és borászok társulás tagjaival.

Május 30-án Királyhelmecen folytatódott a programsorozat, a vendéglátók délelőtt a Bodrogközi Magyar Közösségi Házban (BMKH) ismertették a Lorántffy Zsuzsanna BFT és a Rákóczi Baráti Köre PT tevékenységét, elért eredményeit és terveit. Ezután a Bodrogközi és Ung-vidéki múzeumba látogattak a vendégek, ahol  megismerkedtek a város és Bodrogköz nevezetességeivel.

A délutáni program alatt dr. Molnár Beáta elnök bemutatta a Contact Mentálhigiénés Konzultációs Szolgálatot, és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Önkéntes Centrumot, valamint szervezeteinek tevékenységét, az anyaországi közös pályázati lehetőségeket és a „civilséget”.

Ezt követően Serfőző Imre elnök mutatta be a Bereczki Máté Gazdakör tevékenységét, működésének céljait és tagságának összetételét.

A bodrogközi civil programsorozat Kisgéresben zárult, ahol Demény István a Bereczki Máté Gazdakör alelnöke a borkóstolás módszertanáról tartott ismertető gyakorlati interaktív előadást.

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu