Civil információs napok Rimaszombatban, Királyhelmecen és Rozsnyón

A Szövetség a Közös Célokért társulás a Borsod-Abaúj-Zemplén és Nógrád megyei Civil Információs Centrumokkal együttműködve a határon átnyúló pályázati lehetőségek ismertetésére tájékoztató fórumsorozatot szervezett október 18. és 20. között.

A Szövetség a Közös Célokért Rimaszombati Területi Irodája október 18-án rendezte meg civil információs napját Rimaszombatban, a Magyar Közösségi Házban. A fő téma a magyar-külhoni magyar kapcsolatok fejlesztése volt. Szó esett a közös pályázásról, a forrásteremtésről, a kapcsolatépítésről és -erősítésről, a közös programszervezésről, egymás programjainak segítéséről.

A Szövetség a Közös Célokért Királyhelmeci Területi Irodája október 19-én Pályázz okosan! címmel szervezett civil információs napot a Bodrogközi Magyar Közösségi Házban (BMKH).

A találkozón a magyar-külhoni magyar kapcsolatok erősítése érdekében Palik Zoltán, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Civil Információs Centrum szakmai vezetője tartott előadást a Nemzeti Együttműködési Alap felvidéki civilszervezetek számára elérhető pályázatait ismertetve. Kiemelte, hogy amennyiben a Kisprojekt Alapnál kívánnak pályázni a felvidékiek, magyarországi partner bevonása esetében a kiadások finanszírozására előleg is igényelhető.

A rozsnyói civil információs napon a Via Carpatia EGTC Kis Projekt Alap pályázati lehetőségei kerültek bemutatásra, amely Kassa és BAZ megye közös ernyőprojektje, olyan eszköz, amely támogatja a kis terjedelmű projekteket regionális és területi szinten 5 ezer és 50 ezer euró közötti összeggel. Szlovákiából a Kassa és Besztercebánya megye területére eső pályázatokat fogja a Via Carpatia értékelni. Az első felhívás a jövő év elején várható.

A BGA pályázatainak kiírásakor újabb találkozót terveznek Rozsnyón a SZAKC közreműködésével, amelyen a BGA pályázatainak buktatóival ismerkedhetnek majd meg a résztvevők, valamint igény mutatkozott a Nemzeti Együttműködési Alap felvidéki civilszervezetek számára elérhető pályázatainak ismertetésére is.

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu