Civil szervezetek kárpát-medencei találkozója

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Civil Információs Központ (CIC) szervezésében október 22-én a megyei és a Kárpát-medencei civil szervezetek képviselői találkozhattak Szolnokon, a városháza dísztermében.

Dr. Molnár Beáta főszervező, a megyei CIC vezetője elmondta, idén a nagy érdeklődésre való tekintettel a városháza dísztermébe hívták a vendégeket, mert az esemény „kinőtte" a Civil Ház kereteit.

Jász-Nagykun-Szolnok megyéből több mint húsz szervezet, a határon túli régiókból több mint tíz szervezet mutatott érdeklődést a kapcsolatfelvétel, együttműködés iránt, közülük személyesen három romániai, kettő felvidéki, egy-egy csehországi és délvidéki szervezet képviseltette magát személyesen. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei Civil Információs Centrumnak Kárpátalján és Szlovéniában is van partnerszervezete, akik azonban most kimentették magukat.

A találkozót köszöntötte Dr. Kállai Mária kormánymegbízott és Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára. Az ő felszólalásukat követte a résztvevők szakmai bemutatója.

Felvidékről elsőként a Szövetség a Közös Célokért társulást mutatta be a SZAKC igazgatója, majd Győri Margit, a dunaszerdahelyi székhelyű FEMIT – Felvidéki Magyar Ifjúságért Társulás elnöke, Csehországból pedig Lelovics Pál, a Brünni Magyar Polgári Egyesületelnöke mutatkozott be. Romániából bemutatkozott: Serfőző Levente a Híd – Szebeni Magyar Egyesület, majd az Erdélyi Magyar Kulturális Egyesület - EMKE képviseletében,kolozsvári Vincze László. Simon Réka elnök és Nagy Tünde alelnök a sepsiszentgyörgyi Fundamanetum társulást mutatta be.Vajdaságból Bodrogi Béla, a Szabadkai Népkör főtitkára nagyszabású kezdeményezésüket, az szabadkai Interetno Fesztivált mutatta be.
A Jász-Nagykun-Szolnok Megyében működő társadalmi szervezetek közül a Civil Információs Központtal kapcsolatot tartó Csányi Sándor a szolnoki gulyásfesztivált, Bali István az Agraria egyesületet, az Agrya ifjúsági találkozót és a Közép-Kelet-Európai Vidékfejlesztési Központot mutatta be. A találkozón bemutatkoztak a szklerózis multiplexes betegek, a mozgáskorlátozottak, valamint a vakok és gyengénlátók érdekeinek védelmét képviselő szervezetek is. 

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu