Csepererdő program: Ringató már Szlovákia minden pontján

A Cseperedő program 2015 májusában indult útjára, célja egy mama-baba klubhálózat kialakítása Magyarországhoz hasonlóan az ország minden pontján.

 

 

 

 

A mama-baba klubok találkozási lehetőségeket biztosítanak a társadalmi élettől általában időszakosan elszigetelt kismamáknak. Berky Angelika, a felvidéki foglalkozások programkoordinátora elmondta, hogy Szlovákiában pár éve néhány településen útnak indultak a Ringató foglalkozások, ő magam 4 éve foglalkozásvezető és céljuk, hogy ezeket a foglalkozásokat a lehető legtöbb helyszínre eljuttassák. Ennek érdekében szeptember 14-18-a között egyhetes Ringató módszertani tanfolyamot szerveztek Nagyegyházán Gállné Gróh Ilona vezetésével, aki a Ringató program kidolgozója. Lelkes pedagógusok sajátították el a módszert, hogy azután ki-ki saját településén foglalkozásokat tartson. Mára a Cseperedő program keretén belül Szlovákiában 16 helyszínen (kelettől - nyugatig) vannak hetente Ringató foglalkozások.

A Ringató családi művészeti program, kodályi elvekre épülő játékos foglalkozás kisgyermekek és szüleik részére. Célja a közös játék, éneklés élményének megteremtése, úgy anya (felnőtt), mint kisgyermek számára. Ezeken a foglalkozáson néphagyományokból merített játékokkal, mondókákkal, dalokkal ismerkednek meg az anyukák. Egy bensőséges kapcsolat alakul ki a szülő és gyermeke között, hiszen az ölelés a babusgatás, ringatás, az, ami erősíti anya-gyermek közti bizalmat, megszületik a varázslat, az érzés, hogy játszani, együtt lenni jó. Az édesanya hangját, érintését, ölelését semmi sem pótolhatja, lelki táplálék az a kisgyermeknek.
A Cseperedő program támogatója az Emberi Erőforrás Minisztériumának nemzetpolitikáért felelős államtitkársága, ill. a Bethlen Gábor Alap Zrt.

 

Felvidek.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu