Czimbalmosné Molnár Éva nagykövet elköszönt

Az 1848-as forradalom és szabadságharc évfordulója alkalmából Bősön március 15-én rendezett ünnepi fogadáson Czimbalmosné Molnár Éva Magyarország szlovákiai nagykövete bejelentette, hogy megbízatása Pozsonyban rövid időn belül véget ér.

Úgy tudjuk, a nagykövet asszony új feladatkörében továbbra is a felvidéki magyarokat fogja segíteni, immár Budapestről, a Külgazdasági és Külügyminisztériumból. A délvidéki és kárpátaljai minta alapján a felvidéki gazdasági fejlesztési tervek megvalósításának koordinálására kapott felkérést a magyar kormánytól.

Czimbalmosné Molnár Éva tíz évet töltött diplomataként Szlovákiában. Első megbízatása Pozsonyba szólt, 2000-2005  között a Pozsonyi Magyar Intézet igazgatójaként tevékenykedett. Majd 2011. augusztus 15-én a Magyar Köztársaság kassai főkonzuljává nevezték ki, éppen abban az időszakban, amikor Kassa elnyerte az Európa Kulturális Fővárosa címet, a kassai főkonzulátus erőn felül teljesített, hogy láttassa Kassa magyar múltját is.

Ünnepi beszédének záró részében elmondta, boldog, mert diplomataként a szülőföldje felemelkedését szolgálhatta, köszönetet mondott a felvidéki magyarok közösségének a munkája során nyújtott támogatásért és azt kívánta, hogy összefogással őrizzék meg magyarságukat.

A nagykövetségi rendezvények sorában immár hagyomány, hogy március 15-én a pozsonyi magyar nagykövetség valamely dél-szlovákiai városban tartja az ünnepi fogadást, és ezen a felvidéki magyarság képviselői nagy számban jelennek meg. Dunaszerdahely, Nagymegyer, Komárom után most a legfiatalabb szlovákiai magyar város, Bős volt a helyszín. A vendéglátó város polgármestere, Fenes Iván is köszöntötte a résztvevőket, nem titkolt büszkeséggel mondott köszönetet a nagykövet asszonynak, hogy e kis csallóközi városra esett a választás.

 

Felvidek.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu