Drogprevenciós táborban vettek részt a Komáromi Református Egyházmegye fiataljai

A Kreatív Mozaik Alapítvány szervezésében valósult meg július második hetében Kiskunfélegyházán a Drog ꞊ Illusion elnevezésű tábor. A projektben – amelyet az Európai Unió Erasmus+ programja támogatott – kiskunfélegyházi, nagyváradi diákok, valamint a Komáromi Református Egyházmegye hét fiatalja és egy lelkésznője vett részt a bátorkeszi, a martosi, a perbetei és a szentpéteri egyházközségekből.

A tábor célja olyan kortárs segítők képzése volt, akik észreveszik a bajbajutottakat, és megbélyegzés helyett empátiával fordulnak feléjük, megpróbálva segítséget nyújtani.

A cél megvalósulása érdekében délelőttönként előadásokon, interaktív foglalkozásokon, önismereti tréningeken vettek részt dr. Horváth-Rekedt Gréta és Miklya Luzsányi Mónika vezetésével. Megismerkedhettek a drog fajtáival, biológiai és pszichés hatásával, valamint a birtoklásának és terjesztésének jogi következményeivel. A délutánok és esték a különböző országokból részt vevő csoportok kultúrájának és értékeinek bemutatásával, aktív kikapcsolódással vagy a délelőtt tanultak feldolgozásával teltek. A tábor záróestjén a fiatalok négy csoportban mutattak be egy-egy általuk kitalált és megrendezett jelenetet vagy kisfilmet a héten tanultak alapján.

Felvidék.ma

 

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu