Rengeteg élmény és jó társaság – alig akartak hazamenni a gyerekek a BázisPont táboraiból
„Ez nagyon jó nap volt, erre sokáig emlékezni akarok!”– mondta az egyik kislány a BázisPont önkéntesének a tábor harmadik napján.  Jó hangulatban, új barátságok születésével  és rengeteg élménnyel gazdagon teltek el a napok június 24-28., valamint július 1-5. között  a napközis táborainkban.
 

Az első héten, június 24-28 között 18 gyermek vett részt a táborban. Az idő hol esős volt, hol hűvös, ez a szabad levegőn eltöltött órák számát erősen lecsökkentette, így több idő maradt egymás megismerésére dramatikus játékokkal, valamint egy közös mese összeállítására. A mesét közös rajzzal, majd együtt gondolkodással alkották meg a gyerekek, végül az epizódok montázsszerű megjelenítésével zárták a hetet. A mesét mindenki kicsi könyv formájában hazavihette. A közös mese olvasható itt.

A meseíráson kívül egy alkalommal kirándulni volt a csapat Turul hegyoldalban, ahol egy kertben ki - ki szabadon felmászhatott a cseresznyefára, és szedhetett a finom gyümölcsből, egy alkalommal pedig a Vértes Agórájában turnéztak a gyerekek, ahol bekukkanthattak a színfalak mögé. A Tatabányai Múzeum is vendégül látta a tanulókat, élvezetes tárlatlátogatásban, színvonalas előadásban és ötletes foglalkoztatásban volt részük a gyerekeknek.  A héten három alkalommal origamival, a japán papírhajtogatás művészetével is kapcsolatba kerülhettek a táborlakók, akik szép alkotásaikat haza is vihették. A napok gyorsan elteltek, és mivel sokan jól éreztek magukat, már előre bejelentkeztek az augusztusi táborba, hogy ismét együtt tölthessenek egy hetet.

 

Az első Élmény - Vár képei a linkre kattintva elérhetők.

 

A július 1-től 5-ig tartó időszak igazi nyári forróságot hozott, így a táborozók sokat voltak a szabad levegőn. A csoportban is több volt a kisiskolás, több mozgásos játékkal kötötték le a táborvezetők a figyelmüket. A tábor egy hete alatt ellátogattak a Gerecsébe,  ahol a Vértesi Erdőgazdaság szakembere mesélt az erdő rejtelmeiről. Eljutottak az ipari skanzenbe is a gyerekek, ahol megismerkedhettek a város múltjával, és voltak Tatán, ahol a város nevezetességeit nézték meg, kisvonatoztak, és jót játszottak az öreg tó partján.

Ez a hét is élményekkel gazdagon telt, majdnem kerekre sikeredett egy mese, és a tábor végére egy mini kórus is alakult a résztvevőkből.  Volt aki a homokvár építésben képezte tovább magát, volt, aki sakktudását csiszolgatta, és ezen a héten is volt lehetőség mini szobrokat készíteni papírból az origami foglalkozás keretében.

A munkából az önkéntesek is kivették részüket. Előkészítették a reggelit, elmosogattak, játszottak a gyerekekkel, elkísérték őket az ebédlőbe, minden kiránduláson ott voltak.  Ötletességükkel, jókedvükkel és szorgalmukkal sokat segítettek a jó hangulat megőrzésében.

 A második Élmény - Vár tábor képei itt megnézhetők.

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu