Erősödnek a Családlánc felvidéki tagszervezetei

Már az ötödik, magyar kormányzati támogatásból kialakított közösségi teret adták át az idén a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségéhez (KCSSZ) és a Családlánchoz csatlakozott felvidéki szervezetek. Dunaszerdahelyen a Felvidéki Magyar Ifjúságért Társulás (FEMIT) pályázati úton nyerte el az egymillió négyszázezer forintos összeget, amelyből sikerült a társulás székhelyét kibővíteni.

Az ünnepélyes átadáson Győri Margit, a FEMIT elnöke bemutatta munkásságukat, kiemelve, mennyire meghatározó szerepe volt, amikor a székhelyükként működő helyiséget megkapták az önkormányzattól. A későbbiekben pedig a sorozatos fejlesztésekhez sikerült támogatókat szerezniük. A társulás tevékenységének bővülésével így párhuzamosan bővült a rózsaligeti iroda is. A támogatás felhasználásával egy új helyiséget építettek, ahol a fiatalok, vagy akár az idősebbek részére is számítógépes hozzáférést biztosítanak és tagságukkal, valamint külső munkatársaikkal a helyi magyar fiatalokat és a családokat a XXI. század kihívásaiban segítik.

A rendezvényen többek között jelen volt Németh Gabriella, a Pozsony Megyei Önkormányzat leköszönő alelnöke, az MKP szociális, családpolitikai és egészségügyi alelnöke, valamint Pásztor Csaba, a KCSSZ felvidéki felelőse, a MÁNCSE elnöke és a szervezet felvidéki koordinátora, a Szövetség a Közös Célokért munkatársa, Hideghéthy Andrea.

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu