Érsekújvár lesz a 20. Csabai Kolbászfesztivál díszvendége

Érsekújvár lesz a Magyarország egyik legnagyobb és legrangosabb gasztronómiai rendezvényének számító, 20. Csabai Kolbászfesztivál díszvendége. 

A kultúrán és a gasztronómián kívül történelmi szálak is összekötik Békéscsabát és Érsekújvárt. A Csemadok Érsekújvári Alapszervezetében például többen vannak olyanok, akiknek a szülei évtizedekkel ezelőtt Békéscsabáról költöztek Érsekújvárra, és van, akinek a nagyszülei békéscsabai házában ma egykori érsekújváriak élnek.

A felvidéki díszvendégek úgy tartják, hogy a csabai kolbásznál nem lehet jobbat készíteni, ennek ellenére kísérleteznek. Érsekújvárott tizenkét éve szerveznek hasonló jellegű rendezvényt, igaz, az még jóval kisebb, mint a több százezer látogatót vonzó Csabai Kolbászfesztivál.

A Csemadok Érsekújvári Alapszervezete részére megtiszteltetés, hogy éppen a jubileumi, huszadik kolbászfesztivál díszvendégei lehetnek.

A számos felvidéki látogatót is vonzó 20. Csabai Kolbászfesztivál október 28-31. között kerül megrendezésre. A szórakoztató programok mellett – a hagyományoknak megfelelően – megrendezésre kerül az Élelmiszeripari és Mezőgazdasági Kiállítás és Vásár, emellett lesz turisztikai kiállítás, bemutatkoznak a kistermelők, és jelen lesznek a borászok is.

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu