Félidejéhez érkezett a Bodrogköz Kollégium értékfeltáró kutatómunkája

A Lakiteleki Népfőiskola szervezésében, a Miniszterelnökség, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Hungarikum Bizottság támogatásával megtartotta második összejövetelét a Bodrogköz Kollégium, amely az adott terület magyarsága értékeinek, kulturális és szellemi állapotának felmérését tűzte ki céljául. Az értékfeltáró kutatómunkára 2017. október 8. és 15. között került sor. 

A félidejéhez érkezett munka kiértékelésén, melyre október 15-én Királyhelmecen a Bodrogközi Magyar Közösség Házában (BMKH) került sor, az egyes csoportok bemutatták a kérdőívek és beszélgetések alapján elvégzett munkájuk részeredményeit. Az alsó-bodrogközi kutatómunka részeredményeit október 14-én, Sárospatakon prezentálták a kutatást végző csapatok.

Egyetemisták, főiskolások csoportjai egy hétig járták Felső- és Alsó-Bodrogköz településeit, először kérdőívet töltöttek ki, majd jövő év áprilisában ezt feldolgozva visszatérnek az adott terület településeire mélyinterjús kutatás céljából. Az egyhetes kutatómunka egyszerre folyt az államhatárral mesterségesen kettészakított földrajzi területen, Bodrogközben. A magyarországi Alsó-Bodrogközben 22 településen, míg a felvidéki Felső-Bodrogközben 33 településen végeztek kutatásokat 29 egyetem kutatói.

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu