Felvidéki győzelem a XIII. Összmagyar Nemzeti Diákbajnokságon

Tizenharmadik alkalommal rendezték meg az Összmagyar Nemzeti Diákbajnokság labdarúgó tornájának döntőjét az Agárdi Parkerdőben, melyen Felvidéket a dunaszerdahelyi Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Sportgimnázium képviselte. Az eseményt az Aranycsapat Alapítvány valósította meg június 26-án.

A szervezők nevében az elnök, Kű Lajos volt válogatott labdarúgó, Wichmann Tamás kenus, Európa- és világbajnok, valamint dr. Horváth Lajos, a legendás Videoton labdarúgócsapat sportorvosa vett részt az eseményen. A vendégek között volt Duray Miklós felvidéki politikus, egyetemi tanár, valamint Gyólai Zoltán, a Délvidéki küldöttség vezetője is.

Az Aranycsapat Alapítvány elnöke, Kű Lajos ünnepi beszédében kihangsúlyozta, hogy a rendezvény, mely gyakorlatilag egy politikamentes nemzetegyesítés, milyen nagy jelentőséggel bír. Több mint egy évtizede találkoznak egymással a határon túli magyar diákok, akik a barátságkötések mellett a pályán egymás ellen harcolnak a végső győzelem megszerzéséért. Felvidéket a Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Sportgimnázium képviselte Dunaszerdahelyről. Az eredmény: Vidékfejlesztési Szakközépiskola és Sportgimnázium, Dunaszerdahely – ADA (Délvidék) 4 : 2 (2 : 1).

 

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu