Felvidéki orvosokat is díjaztak Budapesten

„Az év praxisa a Kárpát – medencében” pályázat díjátadó gáláját immár hetedik alkalommal rendezték meg az Emberi Erőforrások Minisztériumában. A hálás páciensek a díj fennállása óta idén adták le a legtöbb jelöltre, több mint 350 háziorvosra az ajánlásukat. A Felvidékről két orvost ajánlottak betegeik: Dr. Dolán Rózsa magyarbéli és Dr. Matus Mária dunaszerdahelyi doktornőket, akik a negyedik, illetve a hetedik helyezettjei lettek a voksolásnak.

A jelöltek közül a bírálóbizottság tagjai a legjobb tíz magyarországi és a legjobb tíz határon túli történetet, illetve praxist választotta ki, akikre az www.evpraxisa.hu internetes portál olvasói és szavazói online adhatták le voksaikat.

A szervezők tájékoztatása szerint közel 90.000 szavazat érkezett Erdélyből, Kárpátaljáról, Felvidékről, de Norvégiából, Hollandiából, Írországból, az Amerikai Egyesült Államokból, Franciaországból, Svédországból is regisztráltak voksokat. Így a pályázat kiírásakor megfogalmazott célt 2017-ben is sikerült teljesíteni, hiszen nem csak a Kárpát-medence lakóit, hanem a magyar diaszpórát is meg tudta mozgatni az év praxisának a kiválasztása.

„Az év praxisa a Kárpát – medencében” című elismeréssel párhuzamosan zajlott az „Év családorvosa a Kárpát-medencében” elnevezésű verseny, amelynek szintén van felvidéki díjazottja, Dr. Bajza József, aki a keleti régióban, Tiszacsernyőben és környékén látja el betegeit.

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu