Felvidéktől Ázsiáig: Hetvenöt cserkész Vámbéry Ármin nyomában

A felvidéki Köbölkúton rendezték meg július első hétvégéjén azt a cserkésztábort, melyen hetvenöt cserkész vert tábort. A táborozók nemcsak felvidékről, de Magyarországról is érkeztek: a szőgyéni, köbölkúti, marcelházi cserkészek között tatai cserkészek is részt vettek.

A tábornak a település melletti, hajdani üdülőközpont, az Ardea árnyas fákkal borított, tágas udvara adott otthont. A tábor kerettörténetéül a felvidéki születésű Ázsia-kutató, orientalista, egyetemi tanár, Vámbéry Ármin élete szolgált. Az ő életútját nyomon követve jutottak el a cserkészek Ázsiáig, miközben a tíz cserkésztörvény értelmében gyakorolták mindazt, amit a cserkészet biztosít számukra.

Volt rohampálya, számháború, méta, forgószínpad, kézművesség, olimpia és vizes programok. Nem maradhatott el a próbáztatás, volt portya kicsiknek és 24 órás portya nagyoknak, ének, cserkészjáték, népi játék, magyarságismeret, cserkésztörténelem, vallásismeret, egészségügy, néprajz, szentmise és fogadalomtétel. A cserkésztábor az egész évi cserkészmunka megkoronázása volt.

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu