Fiatalok képzése a családi életre

Fiatalok részvételével kezdődött el a Csappj bele! család és párkapcsolat segítő programsorozat.

Komáromban, október 5-én, a Révkomáromi Selye János Gimnáziumban vette kezdetét az a programsorozat, amelyet a párkapcsolati harmónia megteremtésének elsajátítása céljából indítottak el a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségéhez és a Családlánchoz csatlakozott felvidéki szervezetek fiatalok, szülők és nagyszülők részére.

Az első csoport

Az első foglalkozáson a Diakónia Központ meghívására tizennégy harmadik osztályos gimnáziumi tanuló vett részt. A szervezők azért tartották fontosnak a fiatalok bevonását a család és párkapcsolat segítő programba, mert a felvidéki ifjúság körében végzett kutatások azt mutatják, hogy 90 százalékuk nem tud megnevezni a környezetéből olyan házasságot, amely pozitív példa lenne a számukra.

Ujpál Emőke - tanácsadó szakpszichológus

A házasság az alapvető szándék szerint egy életre köttetik, és abban minden családtag szeretetben, biztonságban szeretne élni. Amennyiben a fiataloknak nem ez a „házasságélményük”, akkor a tapasztalat szerint a legtöbb esetben más együttélési formák felé fordulnak. Ez a folyamat viszont önmagukra és a társadalomra nézve egyaránt káros következményekkel jár. A program életre hívói fontosnak tartják, hogy ilyen képzésekkel segítsenek ezt a tendenciát megváltoztatni.

 

Felvidek.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu