Ghymes Fesztivál július első hétvégéjén

Idén 11. alkalommal rendezik meg a Balaton-felvidéki Szent György-hegyen a Ghymes alapítói által megálmodott és életre hívott kulturális fesztivált.

A Ghymes Fesztiválra július 1. és 3. között kerül sor igazán káprázatos környezetben, a Balaton-felvidéki Szent György-hegyen. A helyszín immáron hagyományosnak mondható, még akkor is, ha a fesztivált eredetileg nem itt, hanem az „igazi” Felvidéken rendezték meg, s csak eztán került át a Balaton-felvidékre, Tapolca mellé. 

A program a magyar zenei, színpadi és irodalmi kultúra értékeire összpontosít. Az első napon a Magyarhang népzenei együttes hangolja rá a közönséget a fesztiválra, amit Szarka Gyula önálló előadói estje követ „Ámor és az Őrület” címmel, Varga Bori (fúvós hangszerek) közreműködésével.

Szombaton a Szent György-hegy szépségeit geotúra mutatja be az érdeklődőknek; Szigethy Gábor író, rendező Márai Sándorról mesél Szarka Gyula hegymagasi pincéjében, majd a Duna televízió Hazajáró című műsorának készítői, Jakab Sándor és Kenyeres Oszkár tart élménybeszámolót, Papp Lajos szívsebész pedig előadást. A fesztivál mindkét estéjét táncház zárja. És természetesen nem marad el ezúttal sem a Ghymes-koncert: július 2-án este fél tíztől. Részletes program és tudnivalók itt: http://www.ghymes.hu/ghymesfeszt/#program

 

Felvidék.ma, fotó:ghymes.hu

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu