Hadak útján - négy napos vándorkonferencia

Komáromban október 19-22. között került megrendezésre a Duna Menti Múzeum Nádor utcai főépületében a Hadak útján – A népvándorláskor fiatal kutatóinak XXV. vándorkonferenciája

A szakmai találkozó szervezésében a Duna Menti Múzeumon kívül részt vett a Klapka György Múzeum és a Pro Museum Polgári Társulás. A rendezvény a Nemzeti Kulturális Alap, a Magyar Tudományos Akadémia Domus ösztöndíj, Nyitra megye, SzívTér Kastély Kulturális Központ – Galéria, Kadar Borászok Társulata Nagycétény, Szlovák Régészeti Társulat, a Szlovák Tudományos Akadémia Régészeti Intézet, Civil Régészeti Alap, Ásatárs Kft., Eurázsiai Összefogásért Alapítvány, Gulyás Bence, Hrala Gyula és a Múzeumbarátok Körének anyagi támogatásával valósul meg.

A négy nap alatt összesen 43 előadás hangzik el és 11 poszter kerül bemutatásra. Az előadások a római kortól, a kora középkorig terjedő időszakot ölelik fel. A konferenciát szintén színesítik a Kultúrpalotában megtekinthető időszaki kiállítás, amely az Avarok és szlávok a Dunától északra címet viseli. 

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu