Hamarosan Álmos legendája Pozsonyban

Molnár Imre, Pataki András, Demcsák Ottó, Szarka Gyula

Április 26-án láthatja a közönség a szlovák fővárosban az Álmos legendája című táncelőadást. Demcsák Ottó rendező-koreográfus, a Soproni Balett vezetője, Szarka Gyula, a Ghymes együttes alapító tagja, zeneszerző és Pataki András, a Petőfi Színház igazgatója az Álmos legendájával egy olyan témához nyúltak, amit eddig nem dolgoztak fel ilyen formában.

Pataki András, a soproni Petőfi Sándor Színház igazgatója elmondta, 2012-ben hozta létre a színház a tánctagozatát, majd két év múlva a balett tagozatot, s tavaly mutatták be az Álmos legendája táncművet Sopronban. A Petőfi Színház 2012-től a határokon átnyúló együttműködésre épít – a komáromi színházzal is együttműködnek, egy testvérszínházi egyezmény keretében.

Pataki András, a soproni Petőfi Sándor Színház igazgatója 

Szeretnék a felvidéki magyar és a szlovák közönséget is megszólítani, de német nyelven is játszanak, mert szeretnék a földrajzi közelséget jobban kiaknázni, mint eddig. A határok alkotta távolságtudatot kívánják lebontani ezekkel a bemutatókkal 

A soproni színház az Álmos legendája című darabbal a Pozsonyi Magyar Intézet meghívására jön Pozsonyba, az előadás a Magyar Intézet anyagi támogatásával valósul meg. Az Álmos legendáját április 26-án, este 7-től mutatják be Pozsonyban a ružinovi kultúrházban. Jegyek a Ticketportal halózatában kaphatók.

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu