Hídfutás – immár 17. alkalommal

A Párkányt és Esztergomot összekötő Mária Valéria híd 2001-ben épült újjá. Ennek tiszteletére rendezték meg a Hídünnep keretében a Hídfutást, mely rangos sporteseménnyé nőtte ki magát az elmúlt évek alatt. A két város szoros kapcsolatot ápol, a sport, és a kultúra színes palettáján, mely összeköti és szorosabbra fonja a kapcsolatokat, a barátságokat a Duna két partján élők között.

Szeptember 23-án a Mária Valéria Hídfutásba bekapcsolódtak profi futók, triatlonosok, sportegyesületek tagjai, civilek, fiatalok és idősek, családok egyaránt. Az iskolák közül most is az esztergomiak voltak nagy létszámban és teljesítettek jobban, de a párkányi iskolák képviseletében is akadtak bátor vállalkozók. A közel háromezer résztvevő mellett rengeteg érdeklődő, gyermekeket kísérő szülő és szurkolók százai buzdították tapssal a futókat.

A futó, aki a Mária Valéria hídon elsőként érte el a magyar–szlovák határvonalat, elnyerte a Kiss Ferenc emlékkupát. Aki ezt az idén és elsőként kiérdemelte, az esztergomi Beták Bence volt. Akárcsak tavaly, most is ő lett az abszolút győztes, 11,25 perces eredménnyel.Megismétlődött a tavalyi ezüstérmes helyezés is, melyet a sepsiszentgyörgyi Deák Zsombor érdemelt ki. A bronzérmes Lőrincz Gergely lett. A gyengébb nem képviselői fele-fele arányban szerepeltek, közülük az aranyérmet Sebők Klaudia érdemelte ki, 12,45 perces idővel, a dobogó második fokán Juhász Anna végzett, a rangos harmadik helyezett Iacobut Flóra lett.

A rendezvény az Esztergom Város Diáksportjáért Egyesület, az Esztergomi Futóművek, a Párkányi Városi Művelődési Központ, Esztergom és Párkány városok önkormányzatai szervezésében és támogatásával valósult meg.

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu