HON-NAP – a magyar hagyomnyőrző fesztivál

VIII. HON-NAP DUNA MENTI HAGYOMÁNYŐRZŐ ÜNNEP – Komáromban, augusztus 26-27. pénteken és szombaton kerül megrendezésre. Nyolcadik alkalommal, ezúttal új helyszínen, a komáromi Igmándi erődben várja a látogatókat a rendező Endresz Csoport.

A rendezvény csúcspontja a két nagykoncert: pénteken a Ghymes együttes, szombaton a Bikini lép fel. A hagyományoknak megfelelően a rendezvény öt pillére: kiváló gyermekprogramok és koncertek, nívós előadók előadásai, prémium kategóriás hagyományőrzők és kiállítás-kavalkád.

A Bikini és Ghymes együttesek mellett fellépnek a két városrész – Észak- és Dél-Komárom népszerű zenekarai, a Kerecsen és az Egyéb Veszély együttes. 

A HON-NAP minden évben lehetőséget biztosít egy gazdag kulturális hagyományokkal rendelkező település bemutatkozására, kiállítással, népzenei, néptánc és hagyományőrző programmal. Idén a Gímes Villő Hagyományőrző Csoportot látják vendégül, a felvidéki Zoboraljáról, a Gímes település képviseletében. A rendezvény védnöke Dr. Molnár Attila, Komárom Város Polgármestere.Kapunyitás pénteken 15.30 órakor, szombaton 09.00 órakor.


A rendező Endresz Csoport fontosnak tartja, hogy a kultúra mindenki számára elérhető legyen anyagi helyzetétől függetlenül, ezért a támogatóknak köszönhetően a rendezvény ingyenes az Igmándi erődbe 17.00 óráig belépők számára. A 17.00 óra után a belépődíj 990 Ft.

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu