Hon – Nap, a hagyományőrző fesztivál

Dél-Komáromban az Igmándi-erődben nyolcadik alkalommal rendezték meg a Duna menti hagyományőrző fesztivált, a Hon-napot, augusztus 26-án és 27-én. A kulturális eseményen idén is a kiváló koncertekkel, nívós előadásokkal, gyermekprogramokkal, prémium kategóriás hagyományőrzőkkel, és nagyszerű kiállításokkal várták az érdeklődőket, az Endresz-csoport szervezésében.

A HON-NAP minden évben lehetőséget biztosít egy-egy gazdag kulturális hagyományokkal rendelkező település bemutatkozására. Idén a Gímes Villő Hagyományőrző Csoport érkezett Komáromba a felvidéki Zoboraljáról, a Gímes település képviseletében.

Kilenc kiállítást tekinthetnek meg az érdeklődők; így Bruncz János fafaragó művész tárlatát, a Tolma Baranta Csapat kiállítását, Grekofski Nathalie építész műveinek bemutatóját, Legát István Nagy László faerezet festő tárlatát, Endresz György, Magyar Sándor és Németh Zsigmond magyar óceánrepülők tablóit, valamint a Szőnyi Alkotókör kiállítását.


Péntek este fellépett a felvidéki Ghymes együttes, szombaton este pedig a Bikini adott fergeteges koncertet. Fellépteek még továbbá  a két városrész – Észak- és Dél-Komárom népszerű zenekarai, így a Kerecsen és az Egyéb Veszély együttes. 

 

Felvidek.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu