ISMÉT JELÖLHETŐ „AZ ÉV ÖNKÉNTESE”

„AZ ÉV ÖNKÉNTESE” és az ÉV JÓTEVŐJE” DÍJAKAT adományoz a Bázis – a Komárom-Esztergom Megyei Esélyteremtési és Önkéntes Ház, illetve a Komárom-Esztergom Megyei Civil Információs Centrum

Az önkéntes kifejezés olyan személyt jelöl, aki saját akaratából egy közösség számára végez valamilyen hasznos tevékenységet, melyért cserébe nem vár anyagi ellenszolgáltatást. Tapasztalataink is azt mutatják, hogy megyénkben is folyamatosan nő az önkéntesség elismertsége, az önkéntesek száma. Egyre többen érzik azt, hogy az önkéntes tevékenység során fejlődik személyiségük, új kapcsolatokat építenek ki úgy, hogy mindeközben rászorulókon segítenek.

Kisebb helyi közösségek önkéntes kezdeményezéseitől a civil szervezeteken át az önkormányzati fenntartású intézményekig egyre többen jönnek rá, hogy mennyire fontosak az önkéntesek által végzett tevékenységek. Egyre több vállalat életében is fontos stratégiai céllá válik, hogy a társadalmi felelősségvállalás keretében szervezett vállalati önkéntes programjaikkal növelhetik dolgozóik elköteleződését, motivációját, hozzájárulhatnak személyes fejlődésükhöz, s ezzel a cég hosszú távú fenntarthatóságát és reputációját is elősegítik. Ezeknek köszönhetően egyre több területen működnek önkéntesek által is támogatott programok vagy szolgáltatások.

A Bázis Gyermek és Ifjúsági Egyesület egyik alapvető célja volt mikor az Önkéntesség Évében megalapította az Önkéntességért Díjat, hogy még többek számára vonzóvá tegye az önkéntes tevékenységet, és hogy az önkéntesség társadalmi megítélését még kedvezőbb irányba mozdítsa.

Immáron negyedik alkalommal kerül sor e rangos díj átadására, melyet a beérkezett szavazatok alapján nyújtunk át. Ehhez kérjük a jelöléseket a mellékelt nyomtatványokon eljuttatni egyesületünkhöz a feltüntetett postai vagy e-mail címre, 2014. november 30-ig.

A díjak átadására 2014. december 5-én, az önkéntesség napján ünnepélyes keretek között kerül sor.

További információ:
Smudla Katalin
www.bazispont.hu
info@bazispont.hu

 
önkéntesdíj


Feliratkozom a hírlevélre


<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu