IX. Hon-Nap, a Duna menti hagyományőrző fesztivál

Dél-Komáromban az Igmándi erődben kilencedik alkalommal rendezték meg a Duna menti hagyományőrző fesztivált, a Hon-napot június 2-án és 3-án.
A kulturális eseményen kiállításokkal, gyermekfoglalkozásokkal, koncertekkel, bemutatókkal és előadásokkal várták az érdeklődőket.

Az Endresz Csoport egyesület szervezésében a Duna Menti Hagyományőrző Ünnep dr. Molnár Attila dél-komáromi polgármester védnökségével, Komárom Város Önkormányzata és az észak-komáromi Egy Jobb Komáromért Polgári Társulás támogatásával valósult meg.

Az idei HON-Napon fotos hangsúlyt kaptak  a felvidéki hagyományőrző csoportok. Bemutatkozási lehetőséget kapva fellépett a párkányi Kisbojtár Gyermek Néptáncegyüttes, a Pathi Nyugdíjasklub Hagymányőrző Éneklő Csoportja, a Dunaradványi Hagyományőrző Népdalkör, a dunamocsi Vadvirág, illetve az izsai Búzavirág Hagyományőrző és Éneklő Csoport.

A gyermekfoglalkozások között három óvoda (a helyi Tóparti és Táltos, valamint az észak-komáromi Tulipán Óvoda) gyermekei is felléptek. A szintén felvidéki, hetényi Écsi Gyöngyi mesemondó Angyalbárányok és Pályi János bábművész Vitéz László című meséjét követően a gyerekek lovagolhattak, a Kemence Egyesület tagjaival bábozhattak.

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu