Jutalomúton a Szülőföldem szeretlek vetélkedő résztvevői

Ötödik alkalommal hirdette meg a Limes‒Anavum Regionális Honismereti Társulás Szülőföldem szeretlek címmel regionális honismereti vetélkedőjét, melynek résztvevői, a tízfős diákcsapatot pedagógus és szervező kísérőkkel együtt Budapestre vitték a Hadtörténeti Múzeumba, egy rendhagyó történelemórára. A diákok nagy érdeklődéssel kapcsolódtak be a párbeszédes előadásba, és ismerkedtek a világháborúk történelmi hátterével és eszközeivel is.

A Hadtörténeti Múzeum és Intézet után a Magyarság Házában megtekintették a Mi, magyarok című rendkívül értékes, érdekes, tartalmas kiállítást. A Kosztolányi Dezső által kiválasztott tíz legszebb magyar szó segítségével minden látogató képet kaphatott arról, hogy milyenek vagyunk mi, magyarok. A magyarság szinte minden szellemi értékéből (művészet, sport, tudomány, történelem, irodalom) kaptak ízelítőt, hol játékos, hol olvasható, hol kipróbálható eszközök formájában, maradandó élményt nyújtva.Van mire büszkéknek lennünk – sugallta a technikai csodák segítségével készült kiállítás. A csaknem kétórás látogatás is azt bizonyította, élvezték a látogatást kicsik és nagyok egyaránt.

A szervezők a vetélkedők anyagának elektronikus feldolgozását tervezik, és természetesen azon településeknek is a figyelmébe ajánlják, ahonnan a tanulók érkeztek.

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu