Kaleidoszkóp-díjas a Csavar Színház

A nagyidai cigányok című produkciójával a versszínházi kategóriában fődíjas lett a felvidéki Csavar Színház a Váci Dunakanyar Színházban megrendezett 17. Kaleidoszkóp VersFesztiválon. Ugyancsak ebben az elismerésben részesült a Nemzeti Színházból Olt Tamás Szájon lőtt tigris című egyszemélyes komédiája.

A négynapos fesztivál – melynek célja a vers megnyilvánulási formáinak felkutatása és bemutatása mellett a hivatásos és az amatőr előadók, társulatok és alkotók közös színházi fesztiváljának megteremtése – ezúttal az Arany-emlékév bűvöletében telt, a nagy költő több műve is bemutatásra került.

A díj hozadéka a felvidéki színház számára az, hogy fellépésekre kaptak meghívást, és színházak is érdeklődnek az előadás iránt. Bár ők Sopronban, Veszprémben, Miskolcon, Budapesten már nyolc éve állandó jelleggel szerepelnek.

A Csavar Színház egyik küldetése, hogy a klasszikusokat ugyancsak megszerettesse a gyermekekkel. A színház vezetője szerint fontos, hogy megmutassák nekik, mitől lettek nagyok azok a költők, akikről az iskolában tanulnak. A zseniális műveiket mutatják be, gyermekek számára „lefordítva”, élményszerűvé téve azokat. Meggyőződése, hogy egy-egy előadással nagyobb hatást tudnak elérni a legkisebbeknél, mintha elolvasnának róla egy könyvet.

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu