Kassán nyitották meg az Aranycsapat emlékévét

Kassán, a Thália Színházban tartották meg az Aranycsapat-emlékév nyitórendezvényét. Az emlékév célja a legendás válogatott világ magyarságát összekapcsoló futballsikereinek az ápolása.

Mint Lomnici Zoltán, az emlékév testületének az elnöke kedden a rendezvényen elmondta, a kezdeményezés 2014-re nyúlik vissza, ekkor tett ígéretet Buzánszky Jenőnek, az Aranycsapat tagjának, hogy méltóképpen megemlékeznek a csapatról, ezáltal a mai fiatalság is hitet, erőt és büszkeséget meríthet a magyar futballdiadalokból.

Kassát követően Kolozsváron szervezik meg az emlékév következő eseményét. Az ünnepségsorozat kiemelkedő napja lesz jövő év november 25-e, az évszázad mérkőzésének 65. évfordulója.

Az Aranycsapat Emlékév Testület elnökének kezdeményezésére Szabó Tünde sportért felelős államtitkár április 1-jén, Puskás Ferenc születésének 90. évfordulóján hirdette meg az emlékévet, amely a tervek szerint az új Puskás Ferenc Stadion 2019-ben esedékes átadásáig tart.

A kassai nyitórendezvényt az Aranycsapat Emlékév Testület, Magyarország Kassai Főkonzulátusa és a helyi Thália Színház képviselői részvételével tartották meg.

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu