Képzőművészeti kiállítás a nemzeti összetartozás jegyében

„TASZŐSZOMA” címmel rendeztek kiállítást az erdélyi Szovátán. Az október közepén megrendezett esemény a képzőművészetek fontossága és a közösségek találkozása mellett a kárpát-medencei egységes magyar nemzettudat megerősítését is szolgálta.

A TASZŐSZOMA azon településekre (Tata, Szőgyén, Szováta, Magyarkanizsa) utal, melyekből az önkormányzatok küldöttségei és a fiatal kiállítóművészek érkeztek.

Első ízben az anyaországi Tata szervezett kiállítást azoknak a külhoni fiataloknak, akik a nyaranta megrendezett Tatai Tehetséggondozó Művésztáborban találkoztak. Miután a fiatalok „kinőttek” a tehetséggondozó táborból, továbbra is találkoztak a testvértelepülések rendezvényein, művésztáborokban és a művészetet pártoló helyszíneken.

Tata önkormányzata 2014-ben rendezett kiállítást a tatai vár kiállítótermében  „Végletek I.” címmel. Magyarkanizsa 2015. március 15-én adott otthont a „Végletek II.” kiállításnak, majd Szőgyénben a következő nyáron az Európa Napok keretében mutatkozott be a „Végletek III.” A negyedik kiállítást már TASZŐSZOMA (Végletek IV.) cím alatt rendezte meg a szovátai önkormányzat. A tatai, szőgyéni, magyarkanizsai fiatalokhoz csatlakoztak mindazok a szovátai fiatal képzőművészek, akik hajdan a tatai tehetséggondozó tábor résztvevői voltak, így összesen nyolcan állítottak ki munkáikból. Név szerint: Szabó Angéla Tatáról, Vámos János Szőgyénből, Szovátáról Deák András Zsolt, Kovács Zsuzsanna, Németh Attila Levente, Siklódi Fruzsina, Szőcs Máté Tímea és Sárkány Balázs Magyarkanizsáról. A küldöttségek vezetői voltak: Varga András tatai önkormányzati képviselő, Vígh Gábor szőgyéni polgármester és Nyilas Leonov Anita, a Magyarkanizsai Polgármesteri Hivatal küldötte.

Felvidek.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu