Komáromban átadták a város legrangosabb kitüntetéseit

Közös testületi ülés

Április 26-án Észak- és Dél Komárom képviselő-testületeinek közös ünnepi ülésével kezdetét vette a 26. Komáromi Napok. A közös képviselő-testületi üléssel és a Komáromi Napokkal értéket teremtett a Duna két partján elterülő város, amely ma már szimbólum, de egyben példamutató is az Európai Unióban. „Szimbóluma az összetartozásnak, a példamutatásnak, a barátságnak és a szeretetnek” – mondta Molnár Attila.Az észak-komáromi Tiszti pavilon dísztermében rendezett ülésen került sor az idei Díszpolgári kitüntető címek, valamint a Pro Urbe és a Polgármesteri Díjak átadására. Az ünnepi ülésen köszöntőt mondott  Molnár Attila Dél-, és Stubendek László Észak-Komárom polgármestere. 

Komárom Város Önkormányzat Képviselő-testülete Komárom Város Díszpolgára címet adományozott Máté László református esperes részére. Komárom Városért Emlékérmet vehetett át Barassó Péter, Ifj. Galambos Tamás, Horváth Gyula, Oláh Kálmán, valamint Pőcze László. Az idei esztendőben Polgármesteri Díjban részesült dr. Kökény Béla és felesége, dr. Kökény Béláné Gáspárovics Erzsébet, a Tolma-Baranta Egyesület és Kiss Attila.

Máté László

Észak-Komárom díszpolgárává avatták Nemes Andrásnét, a felvidéki kitelepítettek és deportáltak ügyét felkaroló dél-komáromi Kecskés László Társaság kuratóriumi elnökét. Pro Urbe-díjat vett át Vlček Erik olimpikon kajakozó és Fazekas László református püspök. Polgármesteri-díjban részesült Bandor Éva színművésznő, Holczhei Árpád, a Marianum Egyházi Iskolaközpont Nagyok Kórusa és Orsovics Yvette, Ivan Kubala, a Komáromi Animátorok csoport, a Kassai Lovasíjász Egyesület Sereghy törzse, Paszternák Tamás és Paszternák András, a Helios fotóklub, Ryšavý Boldizsár valamint Daniela Kapitáňová. 

Felvidék.ma

<
>
<
>BÁZIS GYERMEK ÉS IFJÚSÁGI EGYESÜLET

POSTACÍM: 7900 Szigetvár-Becefa, Fő utca 15/1

Székhely: 2800 Tatabánya, Erőmű tér 7/a

Telefonszám: +36 30 601 4455

E-mail: info@bazispont.hu